Lifestyle

Uitgaan zonder te drinken: dit zijn de voordelen!

Jaro959 views
nuchter uitgaan

Voor veel mensen staat uitgaan gelijk aan een avondje veel drinken. Om 5 uur ’s ochtends knetterlam de kroeg uitlopen, opzoek naar een snackbar en vervolgens snel je bed in om de volgende dag uit te brakken. Hartstikke leuk, maar niet erg gezond natuurlijk… Overmatig alcoholgebruik beschadigd de hersenen en andere functies van je lichaam. Maar uitgaan zonder te drinken is helemaal niet leuk, toch? Nou, er zitten behoorlijk wat voordelen aan verbonden. Wij hebben 4 voordelen van nuchter uitgaan op een rijtje gezet!

1 Geen kater

De kater is uiteraard het vervelendste gevolg van alcohol. Bonkende koppijn, zweten, misselijkheid en duizeligheid zijn slechts een handjevol symptomen van een lichaam dat de alcohol uit zijn bloed probeert te persen. Wanneer je nuchter uitgaat zul je heerlijk opstaan. Weliswaar een beetje moe van al dat gedans tot in de vroege uurtjes, maargoed, daar doe je niets aan.

2 Je vergeet niets meer

Een drankje teveel kan ervoor zorgen dat je tijdens het uitgaan dingen niet meer bewust meemaakt. Je zult je maten nog wel herkennen, maar kleine details van de avond weet je vaak de volgende ochtend niet meer… Wanneer je nuchter stapt weet je deze details waarschijnlijk nog wel! Des te leuker is de volgende dag. Kun je lekker je vrienden confronteren met de gênante acties die ze de avond daarvoor gemaakt hebben.

nuchter uitgaan 2

Lees ook: Wel of niet alcohol drinken?

3 Je bespaart geld

Wanneer je eenmaal aan het drinken bent, dan kan het snel gaan. En drankjes zijn nu eenmaal niet goedkoop. Voor je het weet ben je 50 of wel 100 euro verder en dat is natuurlijk pure geldverspilling. Wanneer je het bij cola of Fanta houdt, dan zul je minder drinken én ook minder uitgeven. Bovendien zijn deze drankjes ook een stuk goedkoper!

4 Gezond

Zoals we eerder schreven: alcohol is slecht voor je. En niet zo’n beetje ook. Naast hersenbeschadiging krijgt ook je lever het tijdens het drinken erg te verduren. Kies dus voortaan voor een alcoholvrij drankje en denk aan je gezondheid. Een borreltje op zijn tijd mag natuurlijk wel, maar drinken tot je niet meer kunt lopen raden we niet aan!

Hoeveel drink jij tijdens het uitgaan? Heb jij weleens nuchter gestapt? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response