Sport

Vind je eiwitshakes niet lekker? 4 tips om deze shakes een stuk lekkerder te maken

Jaro1730 views
eiwitshake 2

Gezondheid in het algemeen en sporten in het bijzonder zijn de afgelopen jaren steeds populairdere onderwerpen geworden. Hoe veel mensen ken jij die regelmatig naar de sportschool gaan en daarbij proberen op hun voeding te letten? In vergelijking met 10 jaar geleden is dit aantal waarschijnlijk flink gegroeid en dat is voor een deel te wijten aan de grote aandacht die er momenteel voor onze fysieke gezondheid is. Op de televisie zijn er volop programma’s over wat gezond is en ook in bladen wordt hier veel over geschreven. Daarnaast kun je natuurlijk nauwelijks op social media zoals Facebook of Instagram kijken zonder fitboys en fitgirls tegen te komen. Veel mannen die naar de sportschool gaan doen dat om spiermassa te winnen of om vet te verliezen. Omdat eiwit erg belangrijk is bij het opbouwen en onderhouden van spiermassa zijn eiwitshakes een enorm populair voedingssupplement. Een behoorlijk aantal mannen vindt deze eiwitshakes echter niet lekker, met de volgende tips kun je shakes een stuk lekkerder maken.

Gebruik melk in plaats van water

Wanneer je melk gebruikt voor het maken van jouw eiwitshake zal hij een stuk romiger en lekkerder smaken dan wanneer je water gebruikt. Zeker wanneer je een liefhebber van melk bent is dit een echte aanrader. Denk er wel om dat melk natuurlijk meer vetten en calorieën bevat dan water. Als je graag wilt afvallen is het water wellicht toch een betere basis voor je shake. Voor extra variatie kun je natuurlijk ook eens sojamelk of amandelmelk gebruiken als basis voor de eiwitshake. Ook een eiwitshake met chocolademelk is een lekkere optie. Deze variant is uiteraard nog weer wat vetter en calorierijker dan de shake met melk.

Voeg vruchten aan de shake toe

Een eenvoudige manier om de shake lekkerder te maken is door vruchten aan de shake toe te voegen. Veel mensen vinden bijvoorbeeld een banaan in de shake heerlijk en dit zorgt ook nog eens voor een hogere voedingswaarde. Maar ook aardbeien, bessen, frambozen of mango kan heerlijk zijn door de shake. Als je de shake wilt gebruiken als vervanger van bijvoorbeeld het ontbijt kun je havermout en rode vruchten toevoegen aan de shake. Zo krijg je niet alleen de nodige vitamines en eiwitten binnen maar ook vezels en andere voedingsstoffen uit de havermout die voor een vullend geheel zorgen. In veel supermarkten kun je tegenwoordig doosjes of zakjes met bevroren vruchten vinden die ideaal zijn voor in de shake.

eiwitshake

Toevoegen van pindakaas of een andere notenpasta bijvoorbeeld cashewnoot of hazelnoot

Een makkelijke manier om de shake lekkerder te maken is door pindakaas of een andere notenpasta toe te voegen. Met het toevoegen van pindakaas of een andere notenpasta geef je niet alleen een lekkere smaak aan de shake. Het zorgt er ook voor dat je meer goede vetten en eiwitten naar binnen werkt met het drinken van de shake.

eiwitshake 3

Lees ook: Daarom is boksen de ideale sport voor mannen!

Cacaopoeder toevoegen aan de eiwitshake

Een andere hele makkelijke manier om de eiwitshake een lekkerder smaak te geven is door cacaopoeder toe te voegen aan de shake. Experimenteer met verschillende hoeveelheden van het poeder om jouw ideale smaak te vinden. Probeer deze tips allemaal eens uit en geniet vanaf nu van jouw eiwitshake.

Vind jij eiwitshakes lekker? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response