Lifestyle

Voldoende bewegen in de winter: 5 tips

Jaro768 views
winter bewegen

De winter staat voor kou, weinig zon en korte dagen. Deze factoren zorgen ervoor dat veel mannen ‘s winters een stuk minder bewegen dan in de zomer. Wanneer je ’s ochtensd opstaat is het nog pikkedonker en wil je het liefst lekker in bed blijven liggen. ’s Avonds wanneer je na werk thuiskomt is de zon ook allang onder en ga je liever niet meer de deur uit. Kortom, de winter is een lastig seizoen! Hoe zorg je er nu voor dat je in de winter toch aan je dagelijkse beweging komt? Wij hebben 5 tips op een rijtje gezet!

1 Wandelen

Bewegen hoeft niet per se intensief sporten te zijn. Een stevige wandeling is al hartstikke gezond. Bovendien is het erg belangrijk om tijd in de buitenlucht door te brengen, ook als het niet zulk lekker weer is. Zo krijg je ook de nodige vitamientjes (D) binnen!

2 Draag kleding in laagjes

Zolang het niet al te extreem weer is, kun je ook gewoon sporten in de winter! Zorg ervoor dat je meerder laagjes kleding over elkaar aantrekt. Zo blijf je warm en kun je tijdens het sporten kledingstukken uittrekken. Ga bijvoorbeeld een stuk hardlopen of maak een avontuurlijke fietstocht. Wel is het belangrijk om goed te blijven drinken, hoewel je daar door de lage temperaturen waarschijnlijk geen trek in hebt!

3 Indoorsporten

Heb je echt een hekel aan de winter en ga je liever niet buiten sporten? Dan kun je altijd nog kiezen voor een indoorsport. Je moet hiervoor weliswaar de deur uit, maar eenmaal aangekomen kun je lekker binnen sporten. Populaire indoorsporten zijn: Squash, badminton, boksen en fitness.

4 Wintersport

Als je niet kunt ontsnappen aan de winter, dan kun je er maar beter van genieten! Er zijn bepaalde, geweldige sporten die je alleen in de winter kunt doen. Ga je in je vakantie bijvoorbeeld naar Oostenrijk of Zwitserland voor een onvergetelijke wintersportvakantie. Ook in eigen land zijn er genoeg winterse sporten die je kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan schaatsen of skiën op een kunstbaan!

winter bewegen 2

Lees ook: Dit zijn de 4 lekkerste drankjes voor in de winter!

5 Denk aan de zomer

Zo dit waren een aantal manieren om toch aan je dagelijkse beweging te komen in de winter. Krijg je het toch niet voor elkaar om jezelf te motiveren? Dan hebben we nog een laatste tip voor je: denk aan de zomer! De winter duurt maar een paar maandjes. Voor dat je het weet is het weer zomer en zit jij met je fitte lichaam aan het strand. Ga nu maar snel bewegen om te voorkomen dat er in de winter kilo’s bijkomen!

Wat is jouw truc om toch voldoende te bewegen in de winter? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response