LifestyleGadgets

De voordelen van sim-only

Redactie MannenNieuws1056 views
sim only

Ben je het beu om iedere maand teveel te betalen en iedere keer weer een onverwacht hoge rekening voor je neus te hebben? De meeste vaste aanbieders maken grote beloftes, maar komen ze lang niet altijd na. Een sim-only abonnement biedt je daarentegen meer vrijheid, controle en is vaak ook een stuk goedkoper. Dus loopt je abonnement bijna af? Laat je overtuigen door de voordelen van sim-only.

Lage abonnementskosten

De sim-only abonnementen van de goedkoopste providers zoals Ben, Youfone en Hollands Nieuwe kunnen tot wel 80% goedkoper uitvallen dan je oude telefoonabonnement. Logisch natuurlijk. Bij een abonnement is namelijk een groot deel van de totaalprijs simpelweg een afkoopbedrag voor dat spiksplinternieuwe toestel dat je hebt. Ook wanneer dat toestel na een jaar kapot gaat of gestolen wordt, blijf jij gewoon lekker afbetalen.

Flexibel

Een sim-only abonnement doet niet aan die fratsen. Het is hartstikke flexibel want je kan het abonnement iedere maand gewoon omlaag of omhoog bijstellen. Je maakt een inschatting van wat je gaat bellen en sms’en en baseert daar de hoogte van het maandbedrag op. Schiet je er overheen of blijf je er juist flink onder; dan stel je het gewoon bij. Je hebt je nieuwe sim-only ook zo uitgekozen. Je kan online gemakkelijk en snel alle Sim-only vergelijken.

voordelen sim only

Maandelijks opzeggen

Daarbij kun je een sim-only abonnement gewoon maandelijks opzeggen. Dat is met een abonnement inclusief toestel niet het geval. Waar je met je abonnement vaak een goede twee jaar vast zit, kun je de sim-only na een maand al de deur wijzen als het niet bevalt. Dus in ieder geval zeker de moeite om gewoon eens een paar maandjes uit te proberen. Het is niet voor niets dat steeds meer mensen overstappen op sim-only.

Oude telefoon behouden

Die fancy telefoon die bij dat abonnement op contract basis zat, mag je gewoon houden. Na twee jaar gebruik kunnen veel telefoons nog wel even mee. Ook super handig wanneer je in het buitenland woont natuurlijk. Je behoudt je oude telefoon, of gebruikt je nieuwe, gecombineerd met je sim-only abonnement wanneer je weer even terug in Nederland bent.

Alle keuze toestel

Is je telefoon nu toch echt aan vervanging toe? Dan zet je gewoon een tijdje wat geld opzij en spaar je voor een nieuw toestel. Waar je bij een vast contract een beperkte keuze voorgeschoteld krijgt, heb je met een sim-only abonnement alle keuze. Of je nu voor een tweedehands iPhone gaat of de nieuwste Nokia; het is helemaal aan jou. Je betaald in een keer, en de telefoon is direct 100% jouw eigendom.

Dus. Stap jij al over naar sim-only?

Leave a Response