Wonen

Waarom kunstgras de fijnste bedekking is voor tuin, terras en balkon

Dion1045 views

Kunstgras is nog bezig met het proces om alom omarmd te worden door de gewone particulier. Het is niet echt en ziet er ook niet echt uit, is een vaak gehoorde klacht. Maar kunstgras bestaat in verschillende vormen en kwaliteiten. Investeer je in het juiste kunstgras, dan is het moeilijk van gras te onderscheiden. Daarnaast kleven er verschillende voordelen aan om op je terras of balkon of in je tuin kunstgras te leggen. We nemen ze even met je door.

Onderhoudsvrij en lange levensduur

Het aller makkelijkste van kunstgras is simpelweg het feit dat het onderhoudsvrij is. Natuurlijk kan het slijten en op een gegeven moment aan vervanging toe zijn, maar met kwalitatief goed kunstgras duurt het vele jaren voordat dat het geval is. Een gazon met natuurgras moet bijgehouden worden en kan gemakkelijk beschadigen, en dat heb je met kunstgras simpelweg niet.

Het hele jaar door groen

In droge, warme periodes wordt gras dor en hard, waardoor je gazon er opeens een stuk minder aantrekkelijk uitziet. Je kunt natuurlijk flink sproeien in een poging om het leven erin te houden, maar dat kost dan weer extra tijd en geld. Dit zijn problemen waar je met kunstgras geen last van hebt. Dat blijft gewoon het hele jaar door groen, of het nu snikheet is of vriest. Bij jou is het gras dan dus altijd groener!

Fijner aan de blote voeten

Kunstgras is aangenamer aan de voeten dan tegels of beton. Vind je het prettig om buiten op de blote voeten te kunnen lopen, dan is dat op een harde ondergrond met wellicht ook scherpe randjes soms een kleine kwelling. En dat terwijl je op je terras of balkon ook gewoon kunstgras kunt leggen, zodat je, wanneer het droog is, lekker op de blote voeten buiten kunt zitten.

Kunstgras is gemakkelijk zelf aan te leggen.

Gemakkelijker zelf aan te leggen

Het aanleggen van een gazon is een vak apart. Je wilt uiteindelijk wel een strakke grasmat die naar behoren groeit. Om zoiets te realiseren is al snel een vakman nodig. Kunstgras hoeft niet te groeien en ziet er van zichzelf al strak uit. Het is aanzienlijk beter mogelijk om zelf kunstgras te leggen dan om zelf gras aan te planten of in te zaaien. Een kwestie van goed meten en correct snijden.

Fijnere plek om de kinderen op te laten spelen

Voor zowel je kinderen als jijzelf is het fijner dat er gespeeld kan worden op kunstgras. Het gaat namelijk veel minder ten koste van je grasmat. Waar in een gewoon gazon snel gaten kunnen ontstaan als kinderen er op gaan spelen, is dit met kunstgras aanzienlijk minder waarschijnlijk. Ook worden ze niet vies van het spelen op kunstgras, terwijl bij echt gras groene strepen op de kleding kunnen komen zich maar moeilijk eruit laten wassen.

Kunstgras wekt geen hooikoorts op

Heb jij of iemand anders in je gezin last van hooikoorts of andere allergieën die door gras aangewakkerd kunnen worden? Daar heb je met kunstgras natuurlijk helemaal geen last van. Je wordt dus niet meer ziek van je eigen tuin, en dat is dan ook een uitstekende reden om niet meer voor echt gras te gaan. Je wilt je thuis immers gewoon goed kunnen voelen.

Speeltoestellen veroorzaken geen schade

Wil je de kinderen een plezier doen met een speeltoestel in de tuin, dan vraag je bij natuurgras om schade aan het gazon. Alles wat schuift en schuurt zorgt voor kale plekken in het gras, en daar wordt je tuin simpelweg minder mooi van. Daarnaast vergt het de nodige inspanning om op deze plekken weer op een nette manier begroeiing te creëren. Kunstgras is daarentegen hartstikke stevig en raakt niet snel beschadigd. De aanwezig van een speeltoestel hoeft niet desastreus te zijn voor je grasmat.

Je zou het kunnen stofzuigen

Liggen er stukjes blad en dergelijke op het kunstgras op je balkon of terras? Je kunt gewoon de stofzuiger pakken om de boel dan weer op te frissen, zodat je er weer met de blote voeten op kunt. Kunstgras schuurt immers niet de voet van je stofzuigerstang kapot. Natuurlijk moet je dit alleen doen wanneer het gras droog is en je het kunstgras op de een of andere manier bevestigd hebt aan de ondergrond. De bezem en de blik en veger heb je dan niet meer nodig, en dat is een zegen voor je rug.

Leave a Response