Lifestyle

Waarom werken in de IT hartstikke tof is!

Jaro967 views
werken in de IT

De vraag naar IT’ers is immens! De markt is gigantisch en de verwachting is dat dit alleen nog maar gaat groeien. Over op het internet vind je IT-vacatures in de leukste bedrijven.  Zo kun je bijvoorbeeld als IT’er werken bij Ciber, een gigantisch IT-bedrijf. Veel mensen denken dat werken in de IT ‘suf’ en ‘saai’ is, maar niets is minder waar. Werken in de IT is gezellig, veelzijdig en divers! Hieronder 4 redenen waarom werken in de IT hartstikke tof is!

1.      Je bent onmisbaar

Wanneer je werkt in de IT, kun je dingen maken die niemand anders binnen het bedrijf kan. Dit werkt motiverend en geeft je een echte ‘confidance boost’! Je bent echt onmisbaar binnen een bedrijf en die waardering krijg je ook. Daarnaast is het de ‘job’ van de toekomst. IT’ers zullen steeds belangrijkere functies op zich nemen binnen bedrijven. De IT-budgetten worden jaarlijks verhoogd en zoals we eerder schreven is deze branche aan het groeien en dit zal voorlopig niet veranderen!

2.      Leuke werksfeer

Als IT’er sta je veel in contact met verschillende mensen. Je hebt contact met klanten, opdrachtgevers en eindgebruikers. Dit zorgt voor een leuke en gezellige werksfeer. Het ‘suffe’ imago van nerds die werken in de IT kan linea recta de prullenbak in, want tegenwoordig heb je als IT’er ook een sociale functie binnen het bedrijf!

Werken in de IT 2

Lees ook: Dit zijn de voordelen van fietsen naar je werk!

3.      Geweldige doorgroeimogelijkheden

De IT-sector is dus aan het groeien. Dit betekent niet allen dat jouw baan ‘veilig’ is, maar ook dat er continu nieuwe IT-jobs ontstaan. De toenemende digitalisering van de maatschappij zorgt ervoor dat er continu nieuwe banen ontstaan. Recent is het beroep ‘ethisch hacker’ bijvoorbeeld ontstaan. Als Ethisch Hacker wordt je door bedrijven ingehuurd om hun beveiliging als het ware te ‘hacken’. Zo kan het bedrijf zien waar de zwakke plekken zitten en kan voorkomen worden dat iemand het bedrijf ‘echt’ hackt.

4.      Een echt ‘mannenberoep’

De meerderheid van de IT’ers is mannelijk. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 80% van alle mensen die werkzaam zijn in de ICT-sector mannelijk is. Een echt ‘mannenberoep’ dus! Hoewel we wel moeten vermelden dat het aantal vrouwen in de IT langzaam maar zeker toeneemt, maar dit hoeft natuurlijk niet per se negatief te zijn!

Zou jij wel in de IT willen werken? Zo ja, waarom? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response