Eten & Drinken

Zo maak je de lekkerste tosti

Redactie MannenNieuws783 views
Zo maak je de lekkerste tosti

We houden allemaal wel van een goede tosti. Maar wat maakt nu de perfecte tosti? Die moet in ieder geval krokant zijn, maar niet te hard en droog. Het beste is het als het brood goudbruin wordt. Uiteraard moet de tosti warm zijn bij het opdienen en moet de kaas op dat moment wat draderig zijn. We geven wat tips voor hoe je zo’n perfecte tosti thuis zou kunnen maken.

Kaas

De kaas is een cruciaal onderdeel van je tosti. Je wilt een kaas die smelt in het tosti-ijzer. Let er daarom dat je een kaas koopt die gestremd is met stremsel in plaats van zuur. Stremsel geeft de kaas namelijk de structuur die ervoor zorgt dat de kaas mooi smelt. Voor een kaas die smelt met veel draden, heb je kaas nodig die jong is en niet te veel zuur, vocht en zout bevat. Een kaas die aan die voorschriften voldoet is Emmentaler, een wat zoete, notige kaas uit Zwitserland. Hoewel lang gerijpte kazen wel lekker zijn, worden die niet draderig wanneer ze smelten. Je kunt bijvoorbeeld wel kiezen om zo’n lang gerijpte kaas te combineren met Emmentaler op je tosti om zowel de draadjes als de volle smaak te krijgen.

Brood

Het brood moet natuurlijk luchtig zijn, maar het is niet wenselijk dat het enorme gaten heeft. Gebruik daarom ook geen zuurdesembrood, want dat zit juist vol met gaten. Idealiter gebruik je geen voorgesneden brood, maar neem je een vers, ongesneden brood gemaakt op basis van poolish dat je zelf kunt snijden in plakken van ongeveer van 1,5 centimeter dik. Een poolish (ook wel ‘voordeeg’) is een starter voor een brooddeeg dat bestaat uit bloem, meel, water en een heel klein beetje gist. Dat laatste onderscheidt het ook van zuurdesembrood, waar geen gist in zit.

Maak de lekkerste tosti

Bakken in het juiste tosti-ijzer

Wil je ook ham op je tosti, kies dan voor niet te dikke plakken achterham. Beleg je brood met de kaas en vervolgens met de achterham. Dan is het tijden om te gaan toasten! Een deel van het succes is natuurlijk de juiste methode van bereiding. Natuurlijk kun je het old-school in de pan doen of eenvoudige toaster of tosti-ijzer voor consumenten. Maar waarschijnlijk vind ook jij dat de echte perfectie enkel in de horeca bereikt wordt. Wil je dat thuis kunnen nadoen, dan heb je dus ook een echt horeca tosti-ijzer nodig dat het bakken van je tosti precies goed kan timen op de perfecte temperatuur.

Klaar? Dan moet je natuurlijk de curry of ketchup voor erbij niet vergeten. Want pas dan kun je pas optimaal genieten van de perfecte tosti!

Leave a Response