LifestyleFashion

Zweetoksels voorkomen: zo doe je dat!

Redactie MannenNieuws1199 views
zweetoksels voorkomen

Nu zijn zweetoksels natuurlijk helemaal zo erg niet wanneer je staat te buffelen in de sportschool, maar zweetoksels in een belangrijke vergadering of op een eerste date zijn wat minder aangenaam. Gelukkig zijn er meerdere manieren om zweetoksels te voorkomen, zonder er in mannelijkheid op achteruit te gaan!

Speciale anti zweet kleding

Nu heeft iedereen wel eens last van zweetoksels, maar voor sommige mannen loopt het zweten zo uit de hand, dat het onmogelijk lijkt om het zweten tot een halt te roepen. Er zijn verschillende (dure) plastische ingrepen mogelijk om dit te verhelpen, maar je kan ook gewoon voor speciale anti zweet kleding kiezen. Zo is er bijvoorbeeld een speciaal anti zweet shirt heren beschikbaar en zijn er genoeg webshops te vinden waar speciale kleding tegen zweetoksels wordt aangeboden. Ook een shirt met okselpads kan bijdragen aan zweetvrije oksels.

Draag alleen specifieke stoffen

Synthetische stoffen kunnen niet alleen voor overmatig veel zweet zorgen, ze kunnen ook erg onaangenaam zijn voor de huid. Natuurlijke stoffen zoals katoen, wol en bamboe, zijn beter voor de huid en bieden meer ventilatie. Zeker bamboe stof is een ontzettend populair materiaal wanneer het om zweetvoeten en zweetoksels gaat. Zo zijn kledingstukken van bamboestof niet alleen een fashiontrend van 2018, ze helpen je ook om nare zweetgeuren te voorkomen.

Probeer stressvolle situaties te voorkomen

In geval van stress gaat het menselijk lichaam meer zweet produceren. Probeer stressvolle situaties dus zoveel mogelijk te vermijden, of vind een manier om de stress van het moment te verminderen. Natuurlijk kun je niet alle stressvolle situaties voorkomen. Ga in dit geval van te voren even naar de sportschool, of vind een andere uitlaatklep waar de meeste energie vast uit het lijf kan gaan. De positieve stoffen die vrijkomen tijdens fysieke activiteit zorgen ervoor dat stress als minder heftig ervaren wordt: en dus ook de zweetoksels minder fervent aanwezig zijn!

Gebruik anti-zweet producten

Als extra hulpmiddel kun je altijd nog gebruik maken van anti-zweet producten. Bij de huisarts kun je een recept krijgen voor aluminiumchloride, wat het overmatig zweten in de meeste gevallen tegengaat. Als niets werkt, kun je altijd het nemen van botox injecties overwegen. Het eiwit in de botox zorgt ervoor dat de zweetklieren minder vocht produceren, en de effecten blijven 3 tot 6 maanden merkbaar. Maar probeer voordat je tot ‘extremere’ maatregelen overgaat natuurlijk altijd eerst de overige, meer ‘standaard’ oplossingen toe te passen.

Leave a Response