Lifestyle

5 goede voornemens voor mannen!

Jaro846 views
goede voornemens mannen

Een nieuw jaar begint vaak met goede voornemens. We zijn inmiddels alweer 9 dagen in 2019, maar het is nooit te laat voor een paar positieve veranderingen in het leven. Meer sporten en gezond eten zijn voornemens die elk jaar terugkomen. Deze clichés hoef je dus niet meer te horen. Welke voornemens wel? Wij hebben 5 goede voornemens speciaal voor mannen op een rijtje gezet!

1 Minimaliseer!

Het kopen van nieuwe spullen is natuurlijk aantrekkelijk. De productie van voorwerpen heeft echter een behoorlijke impact op het milieu. Afgelopen jaar werd duidelijk dat de milieusituatie wereldwijd niet goed is en dat er flink wat dingen veranderd moeten worden. Vandaar dat ‘ontspullen’ de nieuwe trend is. Door eens flink op te ruimen en je te ontdoen van spullen die je niet gebruikt, kun je langzaam wennen aan een minimalistische levensstijl. Het is dan natuurlijk wel de bedoeling dat je ook niet veel nieuwe dingen meer aanschaft… Bijkomend voordeel: het opruimen van je huis wordt ook een stuk eenvoudiger!

2 Schaf een pak aan

Minimaliseren betekent uiteraard ook dat je kledingkast onder de schop genomen wordt. Een kledingstuk dat echter niet mag ontbreken is een pak. Een echte man heeft een (maat)pak. Bezit je al een pak? Dan kun je dit voornemen overslaan. Maar als je nog geen pak bezit, dan moet je er als de wiedeweerga eentje aanschaffen. Een pak dat perfect zit gaat jaren mee én hoef je dus voorlopig niet te vervangen. Zo heb je altijd een nette outfit tot je beschikking!

goede voornemens mannen pak

3 Eet minder vlees

Naast de productie van voorwerpen, heeft de vleesindustrie ook een flinke (negatieve) impact op het milieu. De nieuwe trend is dus om minder vlees te eten. Je hoeft echt niet gelijk vegetarisch of veganistisch te worden. Zorg gewoon voor iets kleinere porties of eet een paar dagen per week vis in plaats van vlees. Alle beetjes helpen!

4 Verzorg je huid!

Huidverzorging wordt vaak geassocieerd met vrouwen. Dit terwijl mannen net zo goed een gevoelige huid kunnen hebben. Gebruik 2019 om te wennen aan een gezonde huidverzorging. Want een droge of ongezonde huid is niet alleen ongezond, maar kan ook een negatief effect hebben op je zelfvertrouwen!

5 Verander van kapsel

Mannen veranderen over het algemeen zelden hun kapsel. Waar vrouwen om de haverklap switchen van een boblijn, naar een permanentje, naar een korte coupe, zijn mannen over het algemeen snel tevreden. Je kapsel is echter één van de uiterlijke kenmerken die het meest opvalt. Zorg voor een goede eerste indruk en ga het jaar in met een frisse coupe! De laatste jaren zijn barbieren ontzettend populair. Je betaalt wellicht wat meer als bij een reguliere kapper, maar het resultaat is beduidend beter bij een barbier. En dan wordt je baard ook nog eens meegenomen!

Wat zijn jouw goed voornemens voor dit jaar? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response