Uiterlijk

5 Handige scheertips

Thom1217 views

Geen enkele man ontkomt er aan, scheren. Veel van ons zullen vroeger aandachtig hebben zitten kijken hoe onze vaders hun gezicht aan het scheren waren. Zodra onze donshaartjes begonnen te veranderen in échte stoppels moesten we zelf het scheermes oppakken.

Wanneer je je vaker scheert zul je je wel kunnen herkennen in de ingegroeide haartjes, rode bultjes en een brandend gezicht.

Heb jij hier wel eens last van? Lees dan snel onze 5 handige tips bij het scheren.

De grootste problemen bij het scheren

Tijdens het scheren worden er vaak wat fouten gemaakt die weer resulteren in een pijnlijk gezicht.

Zo worden er slechte mesjes gebruikt, wordt er tegen de haargroei in geschoren, of word er zelfs alcohol op het gezicht aangebracht.

Dit zijn allemaal dingen die je absoluut ‘NIET’ moet doen.

Laten we aan de slag gaan met de 5 tips om beter te scheren.

1# Trek je huid strak

Veel mannen zullen het herkennen: je denkt dat je klaar bent met scheren, veegt je gezicht schoon en ziet vervolgens allemaal behaarde plekken die je volledig hebt gemist.

Om dit te voorkomen is het aan te raden om tijdens het scheren je huid wat strak te trekken. Op deze manier kun je beter in de hoeken van het gezicht komen waardoor je daar ook alle haartjes mee pakt.

Het strak trekken van het gezicht is ook erg effectief wanneer je moedervlekken of littekens op het gezicht hebt.

2# Scheer met de groeirichting mee

Veel van ons hebben de neiging om tegen de groeirichting in de scheren. Zo lijkt het alsof je de haartjes korter scheert en misschien zelfs wel meer haren weg kunt scheren. Doe dit niet! 9 van de 10 keer zorgt het scheren tegen de groeirichting in voor een geïrriteerde huid.

Naast een geïrriteerde huid, zorgt het scheren tegen de groeirichting in ook voor ingegroeide haren. Deze kunnen ongelofelijk veel pijn doen.

Ons advies is om over het grote geheel met de groeirichting mee te scheren. Op lastige plekken kun je dwars op de haren scheren. Dit verbeterd de hoek voor je scheerbeurt en veroorzaakt weinig irritatie van de huid.

3# Gebruik scheerschuim

Wanneer je scheerschuim gebruikt zul je het verschil merken. Je hoeft maar een beetje te gebruiken en dit zorgt tijdens het scheren voor een schoner en sneller resultaat en het scheert ook een stuk makkelijker.

Het scheerschuim bij manandshaving.nl is zeer aan te raden. Voor een reële prijs kun je hier een een kwalitatief goede scheerschuim kopen.

4# Neem de tijd die je nodig hebt

Neem de tijd die je nodig hebt om je gezicht te scheren. Overhaast het niet. Het leven van tegenwoordig is vaak al hectisch genoeg.

Wanneer je te snel en te onvoorzichtig scheert, mis je vrijwel altijd plekjes. Ook kan het zo zijn dat wanneer je haastig scheert, je jezelf snijd met het scheermesje. Dit kost vervolgens weer een paar minuten om het bloeden te laten stoppen en loop je alsnog tijd mis.

Probeer langzame korte halen te maken. Lange snelle halen zorgen ervoor dat het scheermes vol haren komt te zitten. Zo moet je om de zoveel seconden je scheermesje schoonmaken.

Probeer dus de tijd te nemen om je gezicht te scheren. Zo voorkom je sneden en het verlies van tijd.

5# Scheer je niet te vaak

Je kunt je te vaak scheren, en dit kan heel veel pijn doen. Je kunt je heel vaak scheren en alsnog geen spiegelglad gezicht krijgen. Het is nu eenmaal een feit dat de meeste mannen toch nog wat stoppels blijven houden. Hoe dan ook is het geen ramp om een paar stoppels te hebben.

Over het algemeen vinden vrouwen een stoppelbaardje wel aantrekkelijk en leidt te vaak scheren over het algemeen toch alleen maar tot ingegroeide haren of een geïrriteerde huid.

Conclusie

Misschien heb je nu kunnen lezen wat je eigenlijk nog niet wist over het scheren van je gezicht. Misschien leer jij je zoon over een paar jaar wel de tips die je zojuist geleerd hebt.

Probeer deze tips eens en je zult zien dat je er echt profijt bij kunt hebben.

 

Leave a Response