Reizen

5 redenen waarom IJsland de ultieme ‘mannenbestemming’ is.

Jaro1118 views
ijsland-3

IJsland is misschien niet een van de eerste landen waaraan je denkt als je vakantiebestemmingen tegen elkaar afweegt. Toch is het land prachtig, en door zijn robuustheid valt het zeker te omschrijven als de ultieme mannenbestemming. Het lezen van de volgende facetten van het land zal je alleen maar meer overtuigen dat dit jouw volgende plek is waar jij al genieten van je vakantie!

1. Landschappen

IJsland is erg groot, en toch wonen er slechts 300.000 mensen. Dat is maar anderhalf keer zoveel als de stad Groningen! Hierdoor is een groot deel van het land nog in volledig authentieke staat. Dat wil zeggen dat de natuur volledig zijn gang kan gaan. Vooral het binnenland van IJsland is onaangeraakt. Vulkanen, bergen, gletsjers en grote leegtes wisselen elkaar af met de mooiste watervallen. Het is hier zelfs zo ruig dat je er alleen met een huurauto kan komen als dit een ‘four wheel drive’ is. Dat is ook wel nodig, want met je normale Opel Astra zal jij de normale tochten hier niet overleven. Mannelijker dan dat wordt het niet!

ijsland-2

Lees ook: 7 redenen waarom ook mannen op cruise moeten!

2. Doe de rúntur in Reykjavik

Reykjavik is de hoofdstad van IJsland, en de je vindt er de helft van alle IJslandse inwoners. IJslanders houden wel van een drankje, en als jij denkt dat jij op hun niveau zit, moet je zeker meedoen aan de rúntur! Dit is de bekendste kroegentocht van het land, en is zeker niet voor de zwakkeren onder ons. Hij begint pas nadat de IJslanders de hele avond thuis hebben lopen drinken, en duurt tot vroeg in de ochtend. Dit zal je niet zomaar overleven als je normaal gesproken slechts een paar biertjes in de kroeg drinkt!

3. Genieten van de geisers

Geisers zijn erg bijzonder, en ze zijn ook te vinden op IJsland. Sterker nog, de moeder der geisers ligt op het eiland. Deze geiser heet Geysir, en de andere geisers der wereld zijn naar deze waterbron vernoemd. Deze geiser spuit elke minuut water uit, al heeft hij wat van zijn oude glorie verloren. De reactie van de geiser kon worden versneld door schoonmaakazijn in het gat te gooien. Doordat dit jaren geleden constant werd gedaan voor de toeristen, is de geiser aangetast. Hij komt nu dus een stuk minder hoog, al is het nog steeds ruim 40 meter!

4. Noorderlicht

Het Noorderlicht is een van de meest indrukwekkende dingen op de wereld, en is te zien vanuit IJsland. Het land ligt erg noordelijk, en hoe noordelijker je bent, hoe groter de kans dat je het natuurverschijnsel te zien krijgt. Er zijn prachtige plekken waar je kunt genieten van een drankje terwijl je de groene lichtflitsen te zien krijgt. Een uniek fenomeen dat je een keer in je leven gezien moet hebben!

ijsland-1

5. Rijd op een sneeuwscooter

Op de ongerepte IJslandse ijsvlaktes kun je heerlijk rondscheuren op een sneeuwscooter, en hoe kun je je dan geen echte man voelen! Haal hoge snelheden terwijl het enige wat je om je heen ziet, sneeuw is, heerlijk! Er zijn verschillende plekken waar je een sneeuwscooter kunt huren en er zijn gigantische vlaktes waar je rond kunt scheuren.

Staat IJsland op jouw bucketlist? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response