Reizen

5 redenen waarom Kroatië op jouw bucketlist zou moeten staan! 

Jaro982 views
kroatie-eilanden

Spanje is veruit de meest populaire vakantiebestemming onder de Nederlandse mannen. Prachtige stranden, heerlijk weer, bloedmooie señorita’s en lekker en goedkoop eten. Wat wil een man nog meer? Heb jij Spanje al meerdere keren bezocht en ben je toe aan een andere bestemming? Kies dan voor een reis naar het prachtige Kroatië. Dit land heeft – net als Spanje – alles wat je mannenhartje wil in de zomer. Waarom moet dit prachtige land op je bucketlist? Wij hebben 5 redenen op een rijtje gezet!

Plitvice meren

1 Strand!

Een zomervakantie is niet compleet zonder aan het strand gelegen te hebben. Dan ben je in Kroatië aan het goede adres! Kroatië heeft een gigantische kustlijn en aan deze Adriatische kust vind je meer dan 1.000 stranden. En er is werkelijk waar voor iedereen wat wils. Megastranden waar je met zijn allen op een kluitje zit en kunt genieten van lekkere muziek, maar ook verlaten stranden waar je heerlijk kunt ontspannen zonder andere mensen om je heen te hebben. 

2 Game of Thrones

Game of Thrones is dé populairste serie van de afgelopen jaren. De fantasieserie wordt over de hele wereld massaal bekeken. Het laatste seizoen is net afgelopen, maar het einde van de serie betekent niet dat deze minder populair wordt. Wat heeft dit met Kroatië te maken? Delen van de serie zijn opgenomen in Kroatië, met name in Dubrovnik. Dubrovnik diende namelijk als toneel voor scenes waarin de fictieve stad ‘Kings Landing’ te zien was. Waan jezelf door de straten van Kings Landing en je hebt echt even het gevoel middenin de serie te zitten. Wel raden we je aan om een rustige dag uit te kiezen, in de zomer kan het hier benauwd druk zijn!

3 De eilanden

Het vasteland van Kroatië is erg mooi, maar het meest unieke aan dit land zijn de eilanden. Kroatië telt maar liefst 1.185 eilanden, waarvan 50 bewoond zijn. Dat zijn dus heel wat onbewoonde eilanden om onveilig te maken. Je kunt de grotere eilanden bezoeken door middel van een ferry, maar het allerleukste is natuurlijk het huren van een bootje en samen met je maten, of met je partner, op avontuur te gaan. 

kroatie-bucketlist

Lees ook: Roadtrip door Europa: dit is dé ideale route!

3 Festivals!

In Nederland is het elke zomer weer raak: wekelijks worden er in het hele land festivals georganiseerd. Veel mannen struinen samen met vrienden deze festivals af om even lekker los te gaan. Maar ben je ooit naar een buitenlands festival geweest? Want, je raadt het al, ook in Kroatië worden er veel vette festivals georganiseerd. Ideaal voor een korte vakantie of een weekendje weg. Enkele festivals die we kunnen aanraden: Ultra Europa, Outlook Festival en het Dimensions festival. Daarnaast zijn er ook vele kleine festivals die niet zo bekend zijn. Kortom, voor een feestje ben je in Kroatië ook aan het goede adres!

4 De Plitvice Meren

Wist je dat het allermooiste Nationale Park van Europa zich in Kroatië bevindt? De Plitvice Meren staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en je hebt ze vast weleens in een tijdschrift voorbij zien komen. Helderblauw water, een indrukwekkende omgeving en unieke watervallen. In dit gebied kun je prachtig wandelen en klimmen. Wel kan het hier in de zomer ontiegelijk druk worden, met name in de middag. Je kunt in dat geval beter ’s ochtends vroeg gaan!

5 Mooie vrouwen

Last, but not least: in Kroatië lopen prachtige vrouwen rond. De Kroatische vrouwen staan bekend om de lange benen, mooi getinte huid en grote ogen. Italiaanse schoonheid met een ruig randje. Wie weet ontmoet jij in dit prachtige land de ‘ware’ wel? Geloof je ons niet? Google dan maar eens ‘Meri Gulin’. We horen graag wat je ervan vindt!

Zo, daarom moet het prachtige Kroatië ook op jou bucketlist staan! Ben jij weleens naar Kroatië geweest of staat het al op je bucketlist? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response