Wonen

8 objecten uit de horeca die je thuis ook wel zou willen hebben

Dion969 views

Het geld groeit ons niet op de rug, dus we kunnen niet voor alles gebruik maken van horeca en daar horecaprijzen voor betalen. Een feestje geven moet ook gewoon thuis kunnen, net als friet bakken en mosselen eten. Het nadeel is wel dat er in de horeca allerlei voorzieningen zijn die zowel de bereiding als het schoonmaken van spullen een stuk makkelijker maken, terwijl je het thuis vaak zonder moet doen. Je hebt vast niet zo’n grote, snelle vaatwasser als een restaurant heeft, om maar een voorbeeld te noemen. Maar de volgende acht objecten uit de horeca zou je misschien stiekem ook wel thuis willen hebben.

Glazenspoelmachine

Ben jij van de feestjes met veel gasten en wil je mensen niet uit plastic glazen en bekers laten drinken? Dan zijn de glazen niet aan te slepen, en zal je waarschijnlijk tussendoor moeten afwassen om in alle behoeftes te kunnen voorzien. Dezelfde uitdaging hebben ze in de horeca natuurlijk ook, maar daar heeft men vaak een glazenspoelmachine die het probleem snel en gemakkelijk oplost. Even plek maken in de keuken dus.

Mosselen wasapparaat

Kun jij ieder jaar niet wachten tot het mosselseizoen geopend is om een flinke hoeveelheid bij de visboer te gaan halen? Omdat mosselen van zeebodem komen, moeten ze goed schoongespoeld worden voordat je ze kunt eten. Daar bestaat in de horeca daadwerkelijk een elektrisch wasapparaat voor mosselen voor. Handig, toch?

Worstenvuller

Of je worst lust. Jazeker, maar welke soort worst? Wellicht bestaat voor jou de perfecte worst nog niet, maar heb je wel duidelijke ideeën over wat daarin zou moeten zitten. Dan zit er weinig anders op dan je eigen worsten te gaan maken. Dat wordt een lastig verhaal zonder hulp van een apparaat, en daar is dus de worstenvuller voor uitgevonden. Hebben!

Lekbak voor friet

Ben jij thuis de frituurkoning? Vast wel. Dan weet je ook dat ze druipend uit het vet komen en dat je zoveel mogelijk moet proberen van dat vet af te komen. Laten uitlekken in de hete vetdampen van de frituur zelf is niet ideaal. In de horeca hebben ze een speciale externe lekbak voor: een soort vergiet met een reservoir eronder. Die hoeven helemaal niet gigantisch groot te zijn, dus een lekbak voor gefrituurd voedsel is wellicht een reële toevoeging aan jouw huishouden.

Elektrische handendroger

Echte mannen wassen hun handen niet na een toiletbezoek, hoor je wel eens. Maar wij weten wel beter. Er niks mis met je handen schoonhouden. Het afdrogen is alleen een wat vervelende bijkomstigheid die bijvoorbeeld het douchen of badderen soms iets minder aantrekkelijk kan maken. Voor je handen bestaat echter de welbekende elektrische handendroger, die je vaak in de horeca op toiletten tegenkomt. Dat zou eigenlijk ook wel wat zijn voor thuis in de keuken, niet waar?

Warmhoudlamp

Misschien ken je dat wel, dat je het eten klaar hebt maar je partner of kinderen nog niet thuis zijn. Je kunt het eten langer in de pan laten zitten, maar dan verbrand het misschien of wordt het overgaar. Eigenlijk wil je het gewoon warmhouden in de staat waarin het nu is. In de horeca heeft men daar een warmhoudlamp voor waar je het gevulde bord onder kunt zetten. Ook handig wanneer je niet zo goed getimed hebt en een deel van de maaltijd eerder klaar is dan het andere deel.

Salamander

Nee, niet het dier. Die mag buiten blijven. De salamander is handig wanneer je houdt van een bruin korstje op je voedsel. Bijvoorbeeld op je kippenbouten of ovenschotel. Het is een kleine, lage oven waarin het voedsel dicht bij de verwarmingselementen staat. Met een salamander kun je gratineren, glaceren, toasten, grillen en zelfs ook ontdooien. Dit is overigens niet de manier waarop het korstje op de crème brûlée komt. We zeggen het maar even.

IJsmachine

Wie houdt er nu niet van ijs? We gaan graag naar ijssalons waar ze ruime keuze aan smaken hebben die vaak met veel fantasie bedacht en gemaakt zijn. Zou het niet leuk zijn om dat zelf ook te doen? Daar bestaat de ijsmachine voor. Neem hem in huis en maak bijvoorbeeld iets origineels als whiskeyroomijs. Ben je veganist, dan valt er niet zo veel te kiezen voor je in de winkel en de horeca. Juist dan is je eigen ijsmachine een uitkomst, zodat je je eigen sojaroomijs in allerhande smaken kan maken.

Leave a Response