Films & Series

Derde spannende seizoen Nieuwe Buren vanaf vandaag bij Videoland

David1676 views
NieuweBuren

Na twee succesvolle seizoenen van Nieuwe Buren, is vanaf vandaag het derde seizoen van de serie exclusief te zien via online streamingdienst Videoland. De serie, die oorspronkelijk gebaseerd is op het boek van Saskia Noort, belooft weer vol drama, spanning en twists te zitten.

In Nieuwe Buren wordt het leven gevolgd van Eva en Peter, die in seizoen één naar de Zonnewijk in Almere zijn verhuisd. Hoewel het koppel in eerste instantie bevriend raakt met buren Rebecca en Steef, verandert dit al snel.

Liefde, haat en verraad vindt plaats, wat zijn weerslag heeft op het wel en wee van de koppels, maar ook hun omgeving. In het derde seizoen proberen Eva en Peter hun leven op te pakken na een dramatische confrontatie met Steef.

De rust is wedergekeerd – of toch niet?

In het eerste seizoen van Nieuwe Buren draait het verhaal met name rond de verhouding tussen de koppels Eva en Peter en Steef en Rebecca. Na seizoen twee lijken Eva en Peter zich eindelijk te kunnen richten op hun eigen gezin, samen met hun adoptiedochter Roos.

Lang kan het gezin echter niet genieten van hun rust, want met de komst van nieuwe buren Milo en Anouk, wordt de situatie direct gecompliceerd.

Milo en Anouk zijn namelijk geen complete vreemden voor Eva en Peter: ze lijken meer te weten over de biologische ouders van adoptiedochter Roos.

Dat is nog niet alles, want de puberende dochter van Anouk weet niet direct haar draai te vinden in haar nieuwe omgeving. Waar ze eerst te maken denkt te hebben met een saaie, burgerlijke wijk, blijkt al snel meer aan de hand te zijn.

Verhaallijn bouwt succesvol voort op boek Saskia Noort

Het eerste seizoen van Nieuwe Buren hield grotendeels de verhaallijn aan van het boek Nieuwe Buren van Saskia Noort. Het tweede seizoen was voor het eerst een nieuw verhaal, dat voortborduurt op het boek en seizoen één.

Hoewel het lang niet altijd goed gaat wanneer series verder gaan dan het originele verhaal, heeft dit voor Nieuwe Buren goed uitgepakt met lovende recensies. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen voor het derde seizoen en met de vernieuwde cast lijken de voortekenen goed.

Zo zien we in seizoen drie onder meer Tibor Lukács als Milo (De Co-assistent, Homies), Abbey Hoes als puberdochter Fay (Petticoat, Nena, twee Gouden Kalveren) en Fockeline Ouwekerk als Anouk (Moordvrouw, De Co-assistent).

Naast deze nieuwe sterren, keren uiteraard ook Daan Schuurmans en Bracha van Doesburgh terug in hun hoofdrollen. De twee tonen een sterke chemie in de serie, wat ook het derde seizoen naar een hoger niveau tilt.

Het nieuwe seizoen van Nieuwe Buren is vanaf vandaag, 2 maart, exclusief te zien via online streamingdienst Videoland.Leave a Response