Fashion

Deze multifunctionele schoen gaat momenteel viraal en wij zijn fan!

Jaro972 views

Dagelijks worden nieuwe schoenen ontworpen en uitgebracht, en soms zit er een keer een paar bij dat echt veel potentie heeft. De sneaker die momenteel viraal gaat is de Tropic. Deze schoen wordt door de makers de ultieme reisschoen genoemd. De sneaker heeft eigenlijk alles, en bovendien ziet hij er erg goed uit. Het project is momenteel te vinden op Kickstarter, en is daar een groot succes.

Wat de schoenen allemaal kunnen

De schoenen zijn eigenlijk de ultieme mix tussen ‘urban’ schoenen en ‘technical’ schoenen. Vrij vertaald is het dus een mix van wandelschoenen en ‘mode’ schoenen. Ze zijn dus gewoon te dragen als alledaagse schoenen en wandelschoenen. Ideaal en zeer multifunctioneel. De makers zeggen het volgende over de schoenen: ze hebben de voordelen van waterschoenen, het comfort van sportschoenen, het harnas van wandelschoenen en de styling van je dagelijkse schoenen. Het is dus een vier-in-een pakket van schoenen die je voor bijna alles kunt gebruiken!

multifunctionele-schoen

Lees ook: Dit zijn de leukste zomerschoenen voor mannen!

Waar zijn de schoenen van gemaakt?

De Tropic sneakers zijn gemaakt van sneldrogende materialen waardoor ze in een mum van tijd volledig zijn opgedroogd nadat je ze onder water hebt gedragen. Deze hightech materialen worden normaal gesproken gebruikt in speciale outfits voor duikers. Doordat er gebruik is gemaakt van anti ruik onderdelen zullen de schoenen hun hele leven lang fris blijven ruiken. Dit komt ook doordat het mesh materiaal volledig ademend is. Hierdoor kunnen nare luchtjes niet in de sneakers blijven zitten. Er zijn geen enkele dierlijke producten gebruikt voor de productie van de schoenen waardoor ze erg milieuvriendelijk zijn. En ‘on-top-off-this-all’; de schoenen kunnen gewoon in de wasmachine! Zo blijven ze helemaal schoon.

multifunctionele-schoen-2

Details

De details maken de schoen, en dat geldt ook voor de Tropic sneakers. Dit komt doordat er gebruik is gemaakt van elastische schoenveters en ook van een elastisch hielstukje. Hierdoor kom je gemakkelijk met je voet in de schoen, maar zullen ze nooit zomaar uitgaan. Het voetstukje van de schoen is verwisselbaar, waardoor je ook je eigen zooltje in de schoen kan plaatsen, mocht je daar interesse in hebben. De onderkant van de schoen is volledig gemaakt van rubber, en is zo ontworpen dat je overal genoeg grip blijft houden. Zo glijd je niet van de gladde rotsen met deze schoenen!

multifunctionele-schoen-4

Groot succes op Kickstarter

De schoenen zijn momenteel alleen nog maar te verkrijgen op Kickstarter, maar het project is daar al een groot succes! Op het moment van schrijven zijn er meer dan 26 duizend ‘backers’ voor het project, die samen meer dan 2,1 miljoen euro hebben geinvesteerd in de sneakers. En dit terwijl het doel van de makers ‘slechts’ op 12,5 duizend euro stond. Maar jij bent nog niet te laat als je de schoenen wilt hebben! Al zijn de eerste ‘early birds’ al vergeven. Voor €59,- zijn de schoenen van jou! De verwachting is dat de schoenen in september worden geleverd. De prijs van de schoenen na lancering zal €99,- zijn, dus als je nu bestelt, scheelt dat je 40%!

Zou jij deze schoenen kopen? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response