Reizen

Dit zijn de mooiste nationale parken van Nederland

Jaro1036 views
veluwe 2

Steeds meer mensen kiezen voor een vakantie of een weekendje weg binnen de landsgrenzen. Voor mooie stukjes natuur en steden hoef je het land namelijk helemaal niet uit. Nederland heeft genoeg mooie natuurgebieden en waarschijnlijk zijn er ook gebieden waar je nog nooit bent geweest. Op deze pagina bespreken we de mooiste nationale parken van Nederland. De nationale parken zijn leuke bestemmingen voor bijvoorbeeld een dagje weg met je vrienden of een weekje ontspannen met het gezin. In willekeurige volgorde sommen we een aantal van de mooiste nationale parken op.

Nationaal park De Biesbosch

Tussen de rivieren de Boven-Merwede en de Amer in het grensgebied van Noord-Brabant en Zuid-Holland vind je Nationaal Park De Biesbosch. Het gebied heeft sinds 1994 de beschermde status van nationaal park en staat bekent om het vele water in combinatie met zand- en slikplaten en wilgenvloedbossen. Je kunt in dit gebied heerlijk varen op de vele riviertjes en kreken. Je kunt zelf een kano huren of aanmonsteren op een van de vele rondvaartbootjes in de Biesbosch. Als je dit mooie gebied liever vanaf het land ontdekt, zijn er ook volop wandelmogelijkheden over de verharde wandelpaden. Door het vele water in dit gebied wil het nog wel eens voorkomen dat je bij het wandelen natte voeten oploopt.

Nationaal park Schiermonnikoog

Het kleinste bewoonde Waddeneiland van Nederland is voor het overgrote deel tevens een Nationaal Park. Schiermonnikoog is ook het meest oostelijk gelegen bewoonde eiland en heeft minder dan 1000 inwoners.  De mooie duingebieden, bossen en natuurlijk stranden op het eiland vormen een van de meest afwisselende natuurgebieden van Nederland. Het eiland ligt vol met goede fietspaden en wandelroutes waardoor je de mooie natuur op een comfortabele en leuke manier kunt ontdekken.

Nationaal park de Hoge Veluwe

Nationaal park de Hoge Veluwe is misschien wel het bekendste natuurgebied van ons land. Het gebied ligt voor het grootste gedeelte in de gemeente Ede in Gelderland. Het gebied is al sinds het jaar 1935 officieel een nationaal park en bestaat uit mooie bossen. Op de Hoge Veluwe staan her en der fietsenrekken waar je een gratis fiets kan lenen. Zo kun je lekker in je eigen tempo het gebied ontdekken. Ook is er in het park volop cultureel vermaak te vinden in de vorm van het Kröller-Müller museum.

veluwe

Lees ook: 5 dingen die wij mannen altijd vergeten op vakantie!

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

In de provincie Noord-Holland ten westen van Haarlem kun je Nationaal Park Zuid-Kennemerland vinden. In dit gebied kun je prachtige duinen vinden en kom je met een beetje geluk ook wat dieren tegen. Er leven 100 verschillende vogelsoorten en ook eekhoorns, konijnen, vossen en reeën behoren tot de inwoners van Zuid-Kennemerland. In het gebied zijn mooie wandel- en fietspaden aangelegd en ook een aantal mooie speeltuinen. Een fantastisch gebied voor het hele gezin dus!

Nationaal Park De Maasduinen

In het noorden van de provincie Limburg kun je het Nationaal Park De Maasduinen vinden. Het gebied ligt tussen de rivier de Maas en de grens met Duitsland. De bijzondere duinen waar de naam van dit gebied aan wordt ontleend zijn dan ook ontstaan onder invloed van de Maas. In het nationale park vind je verder een aantal mooie heidevelden.

Wat is jouw favoriete Nationale Park in Nederland? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response