WonenLifestyle

Een tuinkantoor maken: 7 mooie voorbeelden

Redactie MannenNieuws2693 views
tuinkantoor japanse stijl

Misschien droom jij al jaren van een tuinkantoor. Een mooi kantoortje in de tuin waar je rustig je werk kunt doen. Een groot voordeel van een tuinkantoor is dat je prive en werk goed gescheiden kunt houden. Je kunt gewoon tijdens werktijden in het kantoor gaan zitten en er na werktijd weer vandaan komen. Het geeft ook voor andere gezinsleden duidelijk aan dat je aan het werk bent. En bovendien kun je er zelfs klanten ontvangen, als je een mooie tuin en een mooi kantoor hebt. Wil jij graag een tuinkantoor maken? Check deze 7 prachtige voorbeelden!

1.         Een tuinkantoor in schuur-stijl

De schuur-stijl is de laatste jaren weer heel populair. Deze stijl is een breed tuinhuisje met dubbele deuren, die aan grote scharnieren hangen. Zo krijgt het geheel het uiterlijk van een ouderwetse schuur. Toch kan zo’n schuur-stijl tuinkantoor heel hip zijn. Het ziet er prachtig uit in de landelijke tuin.

2. Een tuinkantoor in blokhut-stijl

Ook de blokhut-stijl is terug van weggeweest. Hierbij gaat het om een traditioneel houten tuinhuisje met opvallende hoeken. Je kunt het best kiezen voor een tuinkantoor met grote ramen, zodat je voldoende lichtinval hebt. Dit tuinkantoor in blokhut-stijl past prima in de meeste Nederlandse tuinen, maar biedt wel voldoende ruimte voor een mooi kantoor.

3. Tuinkantoor in Japanse stijl

Vind jij de Japanse stijl mooi? Deze stijl is heel gedetailleerd en is elegant vormgegeven. Bovendien is er doorgaans veel lichtinval in dit type huisjes. Dit tuinkantoor is voorzien van een typisch vierzijdig dak. De houten wanden zijn ingelegd met prachtige patronen, terwijl een deel van de wand bestaat uit glas. Dit schattige tuinkantoor in Japanse stijl ziet er heerlijk rustgevend uit en geeft je een mooi uitzicht op de tuin terwijl je aan het werk bent. Ga je je tuin opknappen, dan kun je er mooie passende planten in plaatsen.

tuinkantoor japanse stijl

4. Tuinkantoor in modern-minimalistische stijl

Dit tuinkantoor is het tegenovergestelde dan wat we tot nu toe hebben gezien. Het is een prachtig, strak vormgegeven kantoor. Het kantoor is functioneel voorzien van ramen en deuren, maar zonder poespas. De constructie is ook aan de buitenkant heel duidelijk voor zakelijke doeleinden ontworpen. Dit type tuinkantoor past mooi in een minimalistische of onderhoudsvrije tuin en is zeker representatief als er regelmatig klanten langskomen.

5. Tuinkantoor in tuinhuis-stijl

Misschien wil je wel graag een tuinkantoor, maar moet het niet te overheersend aanwezig zijn in de tuin. Dan is een tuinkantoor in tuinhuis-stijl wat voor jou. Dit kantoor ziet er gewoon uit als een tuinhuis, al zijn er wel meer ramen en deuren dan gebruikelijk. Aan de zijkant is een mooi terrasje waar je ook gewoon kunt genieten van de zon. Zo maakt het geen inbreuk op de tuin en behoud je de landelijke uitstraling.

6. Voorbeeld: veel lichtinval is belangrijk

Een tuinkantoor is heel vaak van hout gebouwd. Dat heeft veel voordelen, maar ook een nadeel. Hout is namelijk heel warm en gezellig, maar kan de ruimte benauwend maken als er te weinig lichtinval is. Daarom zorg je het best voor een ruim kantoor met voldoende natuurlijk licht. In vrijwel elk type tuinkantoor, blokhut of tuinhuis kun je extra ramen (laten) maken. Ook dakramen zijn een goede optie om meer licht binnen te laten. Dit mooie voorbeeld laat zien hoe lichtinval een ruimte kan omtoveren tot een prachtige kantoorruimte.

7. Voorbeeld: richt het kantoor eenvoudig in

Een tuinkantoor biedt meestal niet zo heel veel ruimte om te werken. Je moet daarom goed nadenken over de inrichting. Ga liever niet voor teveel meubels om de ruimte te vullen. Begin met de belangrijkste zaken: een mooi bureau, een goede bureaustoel en een kast om spullen en mappen op te bergen. Pas daarna kun je kijken of je nog ruimte over hebt voor meer meubels. Dit kantoor is eenvoudig en functioneel ingericht, maar is prettig om in te werken.

Een tuinkantoor is voor veel mensen een goede oplossing. Zeker als je normaal gesproken thuis werkt, kan het fijn zijn om in de tuin te werken. Je hebt dan een rustige omgeving die gescheiden is van het huis. Daar kun je rustig en ongestoord werken en zelfs klanten ontvangen. Welk tuinkantoor vind jij het mooist?

Leave a Response