FashionUncategorized

Je eerste tattoo, waar moet je op letten?

Tom van Pinxteren1286 views
Je eerste tattoo, waar moet je op letten.

Je eerste tattoo is niet zomaar wat. Tegenwoordig zien we getatoeëerde mannen steeds meer terug op straat, maar dit wil niet zeggen dat een eerste tattoo een makkelijke keuze is. Het gaat er uiteraard om wat je mooi vindt. Toch zijn er nog meer zaken die meespelen voor het laten zetten van je eerste tattoo. In dit artikel worden een aantal tips behandeld om over na te denken voor je de tattooshop binnen stapt.

Het is je eerste tatoeage, denk er goed over na!

Een tatoeage is in principe voor eeuwig. Begin er dus niet aan als je nog twijfelt. De keuze voor je eerste tattoo moet je echt achter staan. Het laatste wat je wil is je schamen voor het resultaat of een pijnlijke lazer behandeling ondergaan. Geloof me, het weghalen van een tatoeage is een stuk pijnlijker dan het zetten. Voor sommige mensen is een tattoo een impulsieve handeling. Ze lopen zo naar binnen om iets willekeurigs te laten zetten. Andere mensen denken weer: ‘Mijn eerste tattoo moet speciaal zijn’. Bepaal voor jezelf wat je belangrijk vindt en of je er klaar voor bent. Heb je nog geen goed gevoel bij je idee? Dan is het waarschijnlijk verstandig om nog even te wachten. Een tattoo zetten kan volgende maand ook nog.

Denk verder dan je eerste tattoo

Bijna elke bezitter van meerdere tatoeages zegt hetzelfde: ‘Zodra de eerste gezet was, wilde ik meer!’. Daarom is het belangrijk om na te denken over de stijl en plaats van je tattoo. Er zijn veel verschillende stijlen tatoeages. Te veel verschillende soorten tatoeages door elkaar ziet er niet mooi uit. Denk dus niet alleen aan je eerste tattoo. Het is bijvoorbeeld niet handig om een old school anker te nemen als je op diezelfde arm ooit een Maori kunstwerk wil laten zetten. Niet iedereen weet echter bij zijn eerste tattoo al dat hij er nog meer wil. Dat is ook niet erg. Een beetje variatie in stijl kan geen kwaad. Heb je wel al meerdere ontwerpen in gedachten. Bedenk dan voor jezelf of al die losse ideeën een mooi geheel vormen. Elke tattoo is een afzonderlijk kunstwerk, maar je hebt maar één lichaam. 

Kies de juiste shop/artiest voor je eerste tattoo

Inspiratie voor je eerste tattoo is overal te vinden. Online zijn er talloze site die voorbeelden van tatoeages laten zien. Kijk bijvoorbeeld eens in dit artikel: ’22 gave tattoo ideeën voor mannen’.  Als je het idee hebt opgedaan moet je nog wel de juiste artiest vinden. Vaak hebben tattooartiesten een stijl waar ze in uitblinken. De meeste zijn erg allround, maar ga toch eens op onderzoek uit. Welke artiest staat er bekend om Maori tatoeage? Kies niet gelijk voor de tattooshop bij jou om de hoek. Het is een permanente afdruk op je lichaam, dus zorg ervoor dat je een bekwaam persoon kiest om het te laten zetten. Zoek op internet naar recensies van tattooshops en vraag naar ervaringen van vrienden met tattoos. Wanneer je de juiste artiest vindt, kan hij je ook van advies voorzien. Neem het advies serieus. Hij heeft de ervaring en weet hoe het ontwerp eruit komt te zien. Wellicht denkt hij dat jouw ontwerp op een andere plaats nog wordt of minder pijnlijk zal zijn voor je eerste keer. 

Laat je eerste tattoo door de juiste artiest zetten.

Als je deze tips langsloopt, weet je zeker dat je goed voorbereid bent op je eerste tattoo. Het bewust bezig zijn met je ontwerp en de artiest, verkleint de kans op telleurstelling. Wanneer het laten zetten een succes is, zal het vast niet lang duren voor je volgende tattoo.

Leave a Response