Reizen

Reizen met de trein is hip: 5 bestemmingen die je vanaf Amsterdam kunt bereiken!

Jaro998 views
treinbestemmingen-amsterdam

Reizen met het vliegtuig was het afgelopen decennia razend populair. Je bent binnen no-time op je vakantiebestemming en met de opmars van loq-budget maatschappijen zoals Ryanair kost het geen drol om naar je vakantiebestemming te vliegen. Reizen met het vliegtuig is echter ontzettend milieubelastend. De CO2 uitstoot van een vliegreis is gigantisch. De manier om de CO2 uitstoot van ons te beperken is minder vliegen. Steeds meer mensen gaan daarom met de auto of de trein op reis. Met name laatstgenoemde is een erg milieuvriendelijk alternatief. Maar waar kun je allemaal naartoe met de trein vanaf Amsterdam?

Treinbestemmingen Amsterdam

De hoofdstad van Nederland heeft een flink treinstation. Het is dan ook niet verrassend dat je vanaf Amsterdam naar honderden bestemmingen kunt reizen. Zo kun je met de trein van Amsterdam naar Eindhoven, van Amsterdam naar Haarlem, naar Groningen en naar Maastricht. Veelal met een directe verbinding. Maar wist je dat er vanaf Amsterdam ook veel treinen naar het buitenland reizen? Denk bijvoorbeeld aan bestemmingen in België, Duitsland en Frankrijk. Wij hebben de leukste treinbestemmingen vanaf Amsterdam op een rijtje gezet!

Reizen met de trein

Je kunt natuurlijk niet de trein naar Azië of naar Afrika pakken, maar binnen Europa is het prima te doen. In de meeste landen ligt een erg goed spoornetwerk en de prijzen zijn ook schappelijk. Daarnaast is het hartstikke gezellig om met je vrienden of met je vriendin te reizen met de trein. Onderweg kun je lekker een drankje drinken, genieten van het uitzicht en je kunt uitstappen waar je maar wilt.  Daarnaast ben je ook geen uren kwijt aan inchecken en het passeren van de douane. Wat zijn leuke treinbestemmingen die je vanaf Amsterdam kunt bereiken? Wij hebben de populairste op een rijtje gezet!

1 Brussel

De eerste bestemming die prima met de trein te bereiken is: Brussel! De trein van Amsterdam naar Brussel neemt nog geen twee uur in beslag en je kunt al instappen vanaf 25 euro per persoon. Je vertrekt vanaf Amsterdam Centraal en stapt uit middenin het centrum van Brussel. Wat wil je nog meer?

2 Antwerpen

Een andere Belgische stad die prima te bereiken is met de trein vanaf Amsterdam: Antwerpen. De trein van Amsterdam naar Antwerpen doet er net iets korter over dan de trein naar Brussel. In 1:51 uur zul je op je bestemming aankomen. Je kumt in het hart van de stad aan en tickets zijn te koop vanaf 20 euro per persoon.

3 Hamburg

Hamburg is ook eenvoudig te bereiken met de train. De Duitse havenstad lijkt qua uiterlijk een beetje op Amsterdam en ook de sfeer is er erg goed. De trein van Amsterdam naar Hamburg gaat meerdere malen per dag en tickets kosten ongeveer 35 euro. De trein doet er iets meer dan 5 uur over en je moet 1 keer overstappen. Gelukkig heb je de hele treinreis toegang tot de wifiverbinding, je hoeft je dus geen moment te vervelen!

treinreis-amsterdam

Lees ook: Goedkoop op vakantie met vrienden doe je zo!

4 Frankfurt

Een andere Duitse stad die erg populair is voor een stedentrip is Frankrijk. De trein van Amsterdam naar Frankfurt doet er een kleine 4 uur over en je betaalt 40 euro voor een enkele reis. Voordeel is dat de Duitse treinen erg comfortabel zijn met fijne stoelen, veel beenruimte en een goede wifiverbinding.

5 Lyon

Wanneer je het liever iets zuidelijker zoekt, dan is Lyon een echte aanrader. De trein van Amsterdam naar Lyon gaat elke dag en de reis duurt een kleine 6 uur. Je zult een stuk van de reis in een pijlsnelle TGV zitten en het ticket kost in totaal 73 euro. Voordeel is dat je middenin de stad uitstapt. Wanneer je met het vliegtuig naar Lyon vliegt, dan moet je ook nog eens reizen vanaf het vliegveld naar het centrum.

Overige bestemmingen

Zo, dit waren onze favoriete treinbestemmingen vanaf Amsterdam. Bovenstaande treinreizen zijn brengen je (bijna) allemaal door middel van een directe verbinding van A naar B. Maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Zo zijn ook zuidelijkere bestemmingen zoals Barcelona, Marseille, Zagreb en Milaan binnen een dag te bereiken met de trein. Reizen met de trein is ideaal voor bijvoorbeeld een mannenweekend of een weekje weg met het gezin.

Reis jij weleens met de trein naar het buitenland? Zo ja, wat is jouw favoriete bestemming? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response