Fashion

Sieraden voor mannen: dit zijn de do’s and dont’s

Jaro2619 views
sieraden-voor-mannen

Sieraden voor mannen: de één houdt ervan de ander vindt het verschrikkelijk. Hoeveel mannen ken jij die bijvoorbeeld oorbellen dragen? Niet veel, maar het worden er wel steeds meer. Feit is wel dat mannen sieraden het afgelopen decennia erg populair zijn geworden. Oorbellen, kettingen, ringen, armbanden, noem maar op. Maar hoe draag je nu sieraden als man? Wat zijn de do’s and dont’s?

Sieraden voor mannen

Mannen sieraden zijn uiteraard anders dan vrouwen sieraden. Waar de meeste sieraden voor vrouwen klein, rond en glimmend zijn, zijn mannen sieraden vaak wat robuuster en stoerder. Een juwelier puur voor mannen vind je niet veel, maar elke juwelier of sieradenwinkel heeft wel sieraden voor mannen. 

1 Stoere mannen armband

Armbanden voor mannen zijn anno 2020 helemaal hip! Denk bijvoorbeeld aan een buddha to buddha armand, die al jaren erg populair is of een leren armband. Of je nu formeel gekleed bent, of casual, er is altijd wel een bijpassende armband te vinden. Wat zijn de do’s and dont’s op gebied van armbanden?

Geen festivalbandjes

Als tiener was het trendy om de armbandjes die je bij een festival om kreeg zolang mogelijk te dragen. Zo had je na verloop van tijd een hele verzameling. Vandaag de dag is dat echter not done. Ook dunne zilveren of gouden armbandjes met je naam erop kunnen anno 2020 echt niet meer.

Robuuste armbanden

Maar wat is dan wel helemaal hip? Robuuste armbanden van bijvoorbeeld leer, staal of scheepstouw. Denk aan armbanden met grote kralen, een metalen ring om de pols of een stevige leren band met een mooie sluiting.

2 Mannen ringen

Op gebied van ringen is tegenwoordig ook veel mogelijk. Klassiek is dit jaar erg populair. Denk aan een robuuste zegelring van je grootouders, of een oude gouden ring. Daarnaast zie je ook steeds meer moderne ringen van staal, hout. Met steen erop of zonder. Probeer het niet te overdrijven en draag niet meer dan twee ringen per hand.

3 Mannen oorbellen

Oorbellen bij mannen daar hebben veel mensen een mening over. Sommige mensen vinden het echt afgrijselijk, terwijl anderen het wel leuk vinden. Je draagt sieraden natuurlijk omdat je ze zelf mooi vindt, maar vaak vinden mannen het ook belangrijk hoe anderen (en dan met name de vrouwen) vinden hoe ze eruitzien. 

4 Kettingen voor mannen

Kettingen zijn al jaren niet meer weg te denken uit de modetrends voor mannen. Een mooie gouden ketting, een stoere ketting met houten kralen of een ‘armytag’. Wat zijn de do’s en dont’s wanneer het op mannen kettingen aankomt?

mannen-sieraden

Lees ook: Een Rolex kopen: waar moet je opletten?

Goedkoop is duurkoop

Een gouden ketting is best prijzig, maar een goedkoper stalen exemplaar is echt een stuk minder. Deze gaat minder lang mee én je kunt hier ook uitslag op je huid van krijgen. Niet doen dus, dan kun je beter even doorsparen.

Minimalistisch

Daarnaast kun je het beste niet te veel kettingen dragen, die trend is over. Keep it simple en complementeer je outfit met 1 mooie ketting. Denk aan een opvallende kralenketting van verschillende lengtes of een wat zwaardere gouden of zilveren ketting. 

5 Horloges

Horloges zijn anno 2020 natuurlijk niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Met name de wat luxere exemplaren zie je steeds meer. Denk aan Rolex, maar ook minder bekende merken. Met name het combineren van een horloge met meerder armbanden is erg in de mode. Tot slot zijn horloges met een houten design erg populair. Deze horloges zijn relatief goedkoop en zien er mooi uit in combinatie met armbanden met (houten) kralen.

6 Speldjes

Eén van de grootste trends van de afgelopen jaren op het gebied van mannensieraden: spelden. Deze werden vroeger alleen gedragen tijdens formele en chique aangelegenheden. Anno 2020 kun je ze ook bij een casual outfit dragen. Op een t-shirt of bijvoorbeeld op een sweater. Wel is het belangrijk dat je de speld op de linkerkant van je outfit draagt. Dit is zeg maar een ongeschreven regel.

Zo, dit waren de do’s and dont’s op gebied van sieraden voor mannen. We willen nog wel even melden dat dit natuurlijk slechts trends zijn. Als jij sieraden op een andere manier wilt dragen en je hier goed bij voelt dan moet je dat natuurlijk gewoon doen!

Draag jij sieraden? Zo ja, wat draag je zoal?

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response