Featured

Tips om je relatie te beëindigen

Joris1230 views
Tips om je relatie te beëindigen

Soms loopt het leven over rozen en voor je het weet, ontmoet je de schoonouders van je vriendin. Helaas kan het ook eens minder gaan en moet je de relatie beëindigen. Dit is niet altijd even eenvoudig. Daarom voorzien wij je van enkele tips hoe je een relatie kan beëindigen.

Kies een gepaste setting om het uit te maken

beste plaats om je vriendin te dumpen

Als je weet dat je toekomstige ex-vriendin van drama houdt, kan het verstandig zijn ergens in het openbaar af te spreken. Hierdoor is ze minder geneigd opschudding te veroorzaken. Ga echter niet met haar uit eten, want dan zit je misschien nog met een gepeperde rekening opgezadeld. Afspreken bij een kop koffie kan daarom ideaal zijn. Hou je echter van wat meer privacy, kan je altijd een wandelingetje in het park maken.

Kies het juiste moment om het uit te maken

Maak het niet uit tijdens de examenreeks, of voor dat ze een belangrijk gesprek heeft voor een nieuwe baan. Dump haar zeker niet wanneer een familielid net gestorven is. Het valt te begrijpen dat je het liever zo snel mogelijk uitmaakt zodat jullie beiden verder kunnen met je leven, maar soms moet je even wachten. Het leven draait niet alleen om jou.

Hoe het uit te maken met je vriendin

hoe het uit te maken met je vriendin

Dit hangt natuurlijk af van jullie situatie en geschiedenis, maar vermijd ten allen tijde clichés. “Het ligt niet aan jou, maar aan mij.” of “We kunnen vrienden blijven” zijn zinnen die moeten geband worden uit de Nederlandse woordenschat. Wees eerlijk, vertel haar wat op je hart ligt en waarom je het gedaan wilt maken. Draai niet rond de pot en get to the point. Wees ook altijd respectvol en maak het niet moeilijker dan het al is.

Algemene tips om je vriendin te dumpen

  • Heb je nog spullen van haar, breng ze dan mee zodat er daarna geen ongemakkelijke situaties zijn waarbij ze plots aanbelt aan je deur.
  • Blijf bij je besluit. Het maakt niet uit hoe hard ze huilt of smeekt, er is een goede reden waarom je het uit maakt. Hou dat altijd in je achterhoofd!
  • Bedenk op voorhand wat je zult zeggen en hoe je het onderwerp wil aanvangen zodat je niet met je mond vol tanden komt te staan.

Wat je zeker NIET moet doen wanneer je een relatie beëindigt

https://mannennieuws.nl/schoonouders-ontmoeten-wat-je-wel-en-niet-moet-doen/

  • Je vriendin dumpen via een tekstberichtje of Facebook. Toon op zijn minst de ballen om het in haar gezicht te zeggen.
  • Zeggen dat je iemand anders hebt gevonden. Dit maakt het alleen maar pijnlijker en kan je best zeggen wanneer het onderwerp wat minder gevoelig ligt.
  • Geef haar geen valse hoop. Vertel haar niet dat jullie op een dag misschien opnieuw samen kunnen zijn, maar maak haar duidelijk dat dit definitief is.
  • Degradeer haar niet tot louter een fuck buddy. Zij zal denken dat jullie nog altijd samen zijn en je wilt absoluut niet met haar gevoelens spelen.

Als je niet op zijn minst bovenstaande dingen kunt doen, is zij het misschien die het moet uit maken met jou. Onthoud dat ze voor een al dan niet lange tijd een belangrijk deel van je leven is geweest, en daardoor alle respect verdient. Als zij jou zou dumpen, zou je ook graag hebben dat dit op een beschaafde en respectvolle manier gebeurt.

Afbeeldingen via Shutterstock
Joris
Geboren met een pen in de hand, wereldreiziger, foodie, sporter, filmfanaat en taalliefhebber.

Leave a Response