Lifestyle

Wat kun je allemaal voor werk doen in een magazijn?

Dion834 views
Heftruckchauffeur is een van de mogelijke banen die je in een magazijn kunt hebben.

Wij mannen zijn natuurlijk niet allemaal hetzelfde. De een werkt liever een in een rustige omgeving zonder al te veel prikkels, de ander heeft een dynamische omgeving nodig om bij de les te blijven. Een groot magazijn van bijvoorbeeld winkels als bol.com, Zalando en Coolblue is zo’n dynamische omgeving waar van alles in hoog tempo voorbijkomt. Klinkt dat als de omgeving voor jou? We vertellen je het een en ander over wat voor werk je allemaal zou kunnen doen in een magazijn.

Efficiëntie is van groot belang

In een magazijn draait alles om efficiëntie. Als ondernemer stem je het inrichten van je magazijn uiteraard zo af, dat medewerkers geen tijd hoeven te verspillen aan het vinden van spullen en met alle processen rekening gehouden is. De werknemers die orders picken kunnen op die manier de meeste orders verwerken. Deze orders moeten ze echter wel van iemand krijgen. Daarom is er in een groot magazijn ook iemand die de taak heeft om order op een logische manier te verzamelen en orderpickers op pad te sturen. Voordat een order verzonden wordt, moet deze natuurlijk wel gecontroleerd worden. Het is immers zonde van het geld om een product met een duidelijk zichtbaar defect naar de klant te sturen, want het bedrijf draait dan op voor de retourkosten.

Veel magazijn hebben dit soort sluizen voor vrachtwagens.

Het controleren en beheren van voorraden

Naarmate orders verwerkt worden, raken voorraden van producten ook op. Daar moet met een scherp ook en met vaste regelmaat op gelet worden, zodat er op tijd nieuwe producten besteld kunnen worden om de voorraad aan te vullen. Je wilt immers vermijden dat de klant de levertijd te lang vindt en naar een andere aanbieder gaat. Daarom lopen er mensen rond die voor de zogenaamde ‘topping-up’ de opslag nalopen om te noteren hoeveel exemplaren er nog zijn van een product. Ook wordt daarbij gecontroleerd of de productcodes nog kloppen. Is dat niet het geval, dan loop je het risico dat werknemers eindeloos moeten zoeken naar producten die niet staan waar ze moeten staan. Zo’n probleem moet dan zo snel mogelijk opgelost worden. Degene die de voorraad controleert levert zijn bevindingen aan bij iemand de voorraad beheert. Die kan daarmee opmaken wat er ingekocht moet worden om weer voldoende op voorraad te hebben.

Nieuwe voorraad verwerken

Wanneer er nieuwe voorraad geleverd wordt, moet deze uit de vrachtwagens en het magazijn in. Laden en lossen is een onmisbaar deel van de werkzaamheden binnen een magazijn. Als de bestelde voorraad uit de vrachtwagens gehaald is, moet deze gecontroleerd worden. Is alles wat er besteld is ook geleverd? Zijn er zaken geleverd die niet besteld waren? Deze controle wordt uitgevoerd door de degene die de inkoop doet of door iemand die geïnstrueerd wordt door deze persoon. Met een lijst van bestelde goederen in de hand wordt de levering dan gecontroleerd. Al wat kloppend is, moet vervolgens naar de plek in het magazijn die gereserveerd is voor dat artikel. Bij grotere bestellingen kunnen voorraden op pallets geleverd worden. Die til je niet zomaar even op, dus komt daar een heftruck aan te pas. Die moet bestuurd worden door iemand die daarvoor gecertificeerd is. Deze brengt de voorraad op pallets naar de juiste plek. Moeten er zaken hoog opgeslagen worden, dan kan het ook zijn dat er een reachtruck met bijbehorende gecertificeerde bestuurder ingezet wordt om de artikelen van de grond te tillen en op de plek waar het hoort neer te zetten. Deze kan ook weer ingezet worden bij het orderpicken.

Leave a Response