Reizen

Zuid-Afrika: reis die je gemaakt moet hebben!

Jaro1253 views
zuid-afrika-reis-kruger-park

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat betekent dat de goede voornemens weer zijn opgesteld. Ook heeft menig man zijn bucketlist bijgewerkt met nieuwe activiteiten die hij graag wilt doen. Als jij nog een plekje vrij hebt op je bucketlist dan hebben we nog wel een aardige suggestie: een reis door Zuid-Afrika. Dit land is ontiegelijk veelzijdig. Indrukwekkende natuur, maar ook een intrigerende cultuur. Alsof je de hele wereld in één land stopt. Wat maakt Zuid-Afrika zo speciaal? En welke plekken in Zuid-Afrika moet je beslist bezoeken?

Zuid-Afrika reis

Reizen door Zuid Afrika is iets wat je een keer in je leven gedaan moet hebben. Denk aan steden zoals Kaapstad of Johannesburg, natuurgebieden zoals het Kruger Nationaal Park, Stellenbosch en Drakensbergen en unieke plekken zoals de Tafelberg. Kortom, Een rondreis door Zuid-Afrika is een echte aanrader. Je kunt dit op verschillende manieren bewerkstelligen. Denk bijvoorbeeld aan een georganiseerde groepsreis Zuid Afrika, maar ook een individuele rondreis Zuid Afrika is een mogelijkheid. Zelfs een huwelijksreis Zuid Afrika is een echte aanrader. Het maakt niet uit in welke context je dit land bezoekt, de reis zal een onvergetelijke indruk achterlaten. Wat zijn de mooiste plekjes van dit land? Wij hebben ze op een rijtje gezet!

Krugerpark | Het beroemdste wildpark van de wereld!

Een Safari reis door Zuid-Afrika is ook erg populair. Net als veel andere Afrikaanse landen is Zuid-Afrika ideaal voor een safari. Met absoluut hoogtepunt natuurlijk het Krugerpark. Dit is waarschijnlijk het meest bekende wildperk ter wereld en tijdens een reis door Zuid-Afrika is een bezoek een echte ‘must’. Hier lopen maar liefst 148 verschillende zoogdieren rond. Denk aan de ‘Big Five’, maar ook zebra’s, giraffen, wrattenzwijnen, hyena’s en zelfs cheeta’s. Je kunt het park verkennen onder leiding van een gids, oftewel een ‘ranger’, maar ook op eigen houtje. Veel Nederlanders kiezen ervoor om met een huurauto het park te verkennen. In dat geval raden we je wel aan om je aan de regels te houden. Zo mag je niet te hard rijden in het park en mag je op de meeste plekken de auto niet uit. Ook is het natuurlijk niet de bedoeling dat je de dieren hindert. 

Kaapstad | Een van de gezelligste steden ter wereld!

Kaapstad, oftewel ‘Capetown’ is een van de meest levendige steden van Zuid-Afrika. Als je op reis bent in het land, plak er dan een vakantie Kaapstad aan vast, want er is hier genoeg te beleven. De stad heeft een rijke historie, ligt middenin een prachtig gebied en het centrum is erg gezellig. Denk aan hippe winkels, internationale restaurants en een bruisend nachtleven. De meest bezochte bezienswaardigheid van Kaapstad ligt echter niet in de stad… Nee, net buiten Kaapstad vind je de Tafelberg, een bergplateau van 1000 meter hoog. Deze unieke berg is niet te missen, want met zijn indrukwekkende hoogte zie je hem overal. Je kunt de berg beklimmen of ervoor kiezen om binnen 10 minuutjes naar boven te gaan met de kabelbaan. 

zuid-afrika-reis-kaapstad

Lees ook: Reizen als Digital Nomad: is het iets voor jou?

Blyde River Canyon | Het mooiste uitzicht van Zuid-Afrika!

Je hebt vast weleens van de Panorama Route gehoord. Deze roadtrip door Zuid-Afrika is wereldberoemd. Hij brengt je langs de mooiste natuurfenomenen, waaronder de Blyde River Canyon. De Blyde River Canyon is een van de grootste kloven ter wereld. 

Op deze plek kun je genieten van een van de mooiste uitzichten, zo niet hét mooiste uitzicht van het land. Het uitzichtpunt heet ‘God’s Window’ en zoals de naam al doet vermoeden kun je vanaf hier geweldig uitkijken op de kloof. Vanaf een metertje of 700 kijk je recht naar beneden en kun je kilometers ver kijken. De hoge rotsen, dichte begroeiing en vele soorten wilde dieren maken dit plekje extra speciaal!

Boulders Beach | De enige pinguïns in Afrika

Zuid-Afrika heeft natuurlijk ook een geweldige kustlijn. Over de gehele kust vind je prachtige stranden. Een van de meest unieke stranden is Boulders Beach, bij Simon’s Town. Wat maakt dit strand zo uniek? Hier wordt je vergezeld door duizenden pinguïns. Ja, echt… Pinguïns in Afrika! Tientallen jaren geleden waren er slechts een handjevol pinguïns, maar als gevolg van een speciaal broedprogramma en de beschermde status van de beesten zijn het er nu meer dan 3000(!). Je ziet ze overal en nergens lopen. Door de rotsen, in het water, op het strand en soms zelfs in het dorp. Je kunt er zwemmen met deze prachtige dieren en ze van dichtbij bewonderen. Pas wel op, ze zijn niet zo lief als dat ze eruit zien. Als je ze probeert te aaien, dan maak je kans op een gemene bijt.

Kortom, als een reis naar Zuid-Afrika nog niet op je bucketlist staat, dan raden we je aan om deze er zo snel mogelijk op te zetten. Dit bijzondere land moet je een keer in je leven bezocht hebben!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response