Uiterlijk

7 tips voor prachtige witte tanden

Jaro1343 views
witte tanden

Het is heel belangrijk om als man (en als vrouw) een gezond gebit te hebben. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je geen last zult hebben van gevoelige of pijnlijke tanden of een geïrriteerd tandvlees, ook ziet het er goed uit. Als je bijvoorbeeld indruk wil maken op een vrouw of een sollicitatiegesprek moet voeren, dan is het belangrijk dat je er verzorgd uitziet. Wie dan met een onverzorgd gebit voor de dag komt, heeft een grotere kans om afgewezen te worden. Lelijke tanden vallen namelijk gelijk op. Daarom is het zeer belangrijk dat ze er wit en gezond uit zien. Dat krijg je alleen voor elkaar door ze goed te onderhouden. Wij hebben 7 tips voor wittere tanden op een rijtje gezet!

Stop met energiedrankjes

Een absolute aanslag op je gebit is het nuttigen van energiedrankjes. Vooral jongeren drinken deze suikerbommen regelmatig. Als je een gezond gebit wil, is het echter belangrijk om hier direct mee te stoppen. Het zuur van deze drankjes zorgen ervoor dat je tanden langzaam afbrokkelen. Dit geldt overigens ook – in mindere mate – voor andere frisdranken.

Stoppen met roken

Wat ook een slechte invloed heeft op je tanden, is het regelmatig roken van sigaretten, sigaren of joints. Door op zijn tijd bijvoorbeeld een sigaret op te steken, zorg je er niet alleen voor dat je tanden bruin worden, ook heb je een grotere kans op mondkanker en andere ziektes of ontstekingen. Hoewel het lastig kan zijn, is het daarom erg belangrijk om te stoppen met roken.

Drink veel water

Om je tanden gezond te houden, is het belangrijk om veel water te drinken. Daar zitten immers geen zuren in die je gebit aantasten. In vrijwel al het voedsel dat wij tot ons nemen, zitten zuren die onze tanden aantasten. Door een glas water te drinken na iedere maaltijd, zorg je ervoor dat een deel van die zuren wordt weggespoeld.

witte tanden 2

Lees ook: huidverzorging voor mannen: 5 tips!

Tanden bleken

Hoewel tanden bleken niet de gezondheid van je gebit verbetert, ziet het er optisch wel beter uit. Als je gebit echt te geel of bruin is geworden, vanwege welke reden dan ook, dan kun je ervoor kiezen om je tanden te bleken. Laat dit in alle gevallen door een tandarts doen of bezoek een daarvoor bedoelde kliniek. Mensen die zelf hun tanden gaan bleken, tasten vaak het glazuur aan. De tandarts kan je tanden op een verantwoorde manier bleken. Het kost misschien een duit, maar dan heb je wel een mooie witte lach!

Drink niet teveel witte wijn en koffie

Ook witte wijn en koffie verdienen speciale aandacht in deze lijst. Beide dranken bevatten namelijk tannine. Dat is een stof die ervoor zorgt dat je gebit verkleurt en dat het glazuur van je tanden wordt aangetast. Dat is natuurlijk niet wat je wil. Drink daarom niet teveel koffie en witte wijn. Als je toch koffie en witte wijn wilt drinken, zorg dan dat je achteraf een glas water drinkt. Ook is het verstandig om niet gelijk je tanden te poetsen nadat je één van deze dranken genuttigd hebt.

Wissel om de drie maanden van tandenbostel

Het is belangrijk om regelmatig van tandenborstel wisselt. Het liefste om de drie maanden, al is eerder ook goed. Zodra de haartjes van je tandenborstel slapper worden en gaan buigen, voldoet de tandenborstel niet meer. Dan kan het namelijk te tanden niet goed meer reinigen.

Poets je tong

De tong is een plek waar veel bacteriën zich ophopen. Als je dan later met je tong langs de tanden gaat, komen die bacteriën er weer terecht, terwijl je net je tanden hebt gepoetst!

Zijn we nog tips vergeten? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response