Uncategorized

De 5 beste games voor de Nintendo Switch

Jaro1452 views
nintendo switch

Inmiddels is het alweer ruim een jaar geleden dat de Nintendo Switch uitgebracht werd en de console is een waar succes. Waar Nintendo vroeger moeite had met het aantrekken van grote games, is daar bij de Nintento Switch geen sprake van. Zo zijn er honderden geweldige games verschenen op de Nintendo Switch. Bij bijvoorbeeld de webshop van Startselect kun je voor een scherpe prijs games scoren. Wat zijn nu de beste games voor deze console? Wij hebben de 5 beste games voor de Nintendo Switch op een rijtje gezet!

1 Mario Kart 8 Deluxe

Al vanaf de Nintendo 64 is Mario Kart één van de populairste Nintendo games. Dit racespelletje is geweldig om met je vrienden te spelen én het werkt nog verslavend ook. De Mario Kart 8 Deluxe voor de Nintendo Switch is de laatste versie van deze gamereeks en dit spel overtreft alle verwachtingen. Grafisch is de game ijzersterk en de grappige gameplay is weer als vanouds. Ook kun je een aantal circuits spelen uit de vorige games wat natuurlijk nostalgische kriebels oproept!

2 Super Mario Odyssey

Deze game werd al gehyped voordat hij überhaupt gespeeld kon worden. Na de launch van Super Mario Odyssey ging deze hype gewoon door. Door velen wordt dit gezien als dé game van het jaar en wij begrijpen het wel. De typische ‘mario gameplay’ is weer als vanouds aanwezig en de graphics zijn indrukwekkend mooi. Een echte aanrader dus!

nintendo switch mario

Lees ook: Bewezen: gamen is goed voor het geheugen!

3 Bayonetta 2

De Bayonetta spelen worden niet door Nintendo, maar door PlatinumGames ontwikkeld. Het eerste deel was helaas alleen op de Xbox en PlayStation beschikbaar, maar Bayonetta 2 is ook op Nintento consoles te spelen. Het tweede deel kwam eind 2014 al uit op de Nintendo Wii U en is vanaf begin dit jaar ook te spelen op de Switch. Het spel draait om de creepy heks Bayonetta. Haar ziel reist af naar de hel en het is jouw taak om haar ziel te bevrijden. Uiteraard is dit makkelijker gezegd dan gedaan… Het derde deel is inmiddels in de maak en wordt volgend jaar verwacht.

4 Mario Tennis Aces

Een andere Mario game die al sinds de Nintendo 64 razend populair is, is Mario Tennis. Deze grappige tennisgame is verschrikkelijk verslavend en veelzijdig. Mario Tennis Ace is vanaf 2 juni jongstleden te koop en wordt zeer goed verkocht. De verhaalmodus is erg uitdagend om in je eentje te spelen, maar de multiplayer modus is uiteraard waar het om draait. Kun jij jouw vrienden verslaan op Mario Tennis Aces?

5 De Legend of Zelda: Breath of the Wild

We sluiten deze lijst af met misschien wel de beste game op de Nintendo Switch: The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Mario ontbreekt weliswaar in deze game, maar de behendige Link doet de rode pizzabakker eenvoudig vergeten. Breath of the Wild is alweer de 19egame in de Zelda-reeks en het spel is te spelen op de Nintendo Wii U en de Nintendo Switch. De graphics zijn erg sterk en de verhaallijn is mysterieus zoals je verwacht. Kortom, een topgame die je zeker eens moet spelen!

Heb jij een Nintendo Switch? Zo ja, wat is jouw favoriete game?

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response