Films & SeriesVrouwen

De beste Netflixfilms voor een avondje ‘Netflix & Chill’!

Jaro1834 views
Netflix and chill

Het is inmiddels alweer 10 jaar geleden sinds de term ‘Netflix & Chill’ voor het eerst gebruikt werd. De term werd voor het eerst gebruikt in de Verenigde Staten, maar tegenwoordig wordt deze term over de hele wereld te pas en te onpas gebruikt. In dit blog hebben wij de 7 beste Netflixfilms voor een heerlijk avondje ‘Netflix & Chill’ op een rijtje gezet!

Wat betekent ‘Netflix & Chill’?

In 2009 werd de term ‘Netflix & Chill’ voor het eerst gebruikt. Waar staat deze dubbelzinnige term eigenlijk voor? De Amsterdamse televisiezender AT5 omschreef dit alsvolgt:

Netflix & Chill| Chillen met je partner dat na enkele minuten verandert in seksuele gemeenschap, terwijl er een film of serie van Netflix onafgekeken afspeelt op de achtergrond

Voor een avondje Netflix & Chill is het dus niet handig om een hele vunzige film, of een hele emotionele film te kijken. Vaak wordt er gekozen voor een romantische comedy, of een humoristische film met een seksueel tintje. Je wilt namelijk op een gegeven moment overschakelen naar van het ‘Netflix’ gedeelte, naar het ‘Chill’ gedeelte van de avond. Wat zijn nu de beste ‘Netflix & Chill films? Wij hebben ze op een rijtje gezet!

1 9 songs

Deze romantische film gaat – hoe kan het ook anders – over de seksuele relatie van een koppel. Aan de hand van 9 nummers wordt de essentie van deze relatie aan de kijken verteld. Het koppel – Lisa en Matt – ontmoeten elkaar tijdens een rockconcert en voelen zich vanaf dat moment extreem aangetrokken tot elkaar. Experimenteren op seksueel gebied, uitgaan, drank, drugs, het stel neemt het ervan! De film is geen Oscarwinnaar, maar dat maakt voor een avondje Netflix & Chill ook helemaal niet uit. Het erotische tintje van de film, maakt deze daarentegen uitermate geschikt!

2 That Awkward Moment

Deze komedie is net als 9 songs niet van het hoogste niveau, maar dat mag de pret niet drukken. Acteurs als Miles Teller, Zac Effron en Michael B. Jordan stelen de show in deze humoristische film. De film gaat over het moment dat ‘daten’ overgaat in een relatie. Kortom, de fase waarin jij en je Netflix & Chill partner zich mogelijk bevinden. De film behandelt alle clichés en kijkt lekker weg.

3 Twilight

De Twilight films mogen beslist niet op deze lijst ontbreken. Voor de mannen wellicht iets minder interessant, maar je weet wel zeker dat je jouw scharrel hier ontzettend blij mee maakt. Indien ze wel van mysterie en vampiers houdt tenminste. Bijkomend voordeel: er zijn dus 4 films. Wanneer de eerste bevalt, betekent dit dat jullie nog 3x op herhaling kunnen.

4 Blue is the warmest colour

Dit is één van de weinige echte kwalitatieve films in dit lijstje. Zo krijgt ‘Blue is the warmest colour’ een 7.8 op IMDB en heeft deze film veel fans. Bovendien kreeg de film in 2012 op het Filmfestival in Cannes een Gouden Kalf. Het verhaal is gebaseerd op een Frans stripboek uit 2010. We volgens het tienermeisje Adèle. Dit meisje komt er langzaam maar zeker achter dat ze op meiden valt. Dit wordt natuurlijk niet overal met veel gejuich ontvangen, maar op een gegeven moment ontmoet Adèle een mesje genaamd Emma. Emma valt ook op vrouwen en is een stuk zelfverzekerder. Met behulp van Emma groeit Adèle langzaam uit tot een zelfverzekerde vrouw. De film zit vol met erotische scenes, maar met name het verhaal is ijzersterk.

Lees ook: Dit zijn de 5 vetste films van 2019 volgens IMDB!

5 What Happens in Vegas

Dit is een klassieke rom-com die alle ingrediënten bevat voor een avondje Netflix & Chill. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Ashton Kutcher en Cameron Diaz. Kutcher speelt een echte playboy en Diaz is een echte carriéretijger. Waar de twee op het begin niet veel gedeelde interesses lijken te hebben, komen ze er snel achter dat ze toch wel wat dingen met elkaar gemeen hebben…

6 Safe Haven

Deze film valt in de categorie ‘onbekende parels’. Je hoeft je dus niet te schamen als je nog nooit van deze film gehoord hebt. Toch is ‘Safe Haven’ een echte aanrader! Met name de aanwezigheid van actrice Julianne Hough zorgt ervoor dat de meerderheid van de mannen deze film geweldig vindt. De film is – uiteraard – romantisch, maar bevat ook de nodige actie en spanning. Ze zal lekker dicht tegen je aan kruipen en dat is natuurlijk nooit verkeerd!

Lees ook: Bij deze horrorfilms kruipt ze gegarandeerd bij je op schoot!

7 Taken

We sluiten deze lijst af met een bloedstollende thriller. Romantiek is ver te zoeken in deze film, maar de spannende momenten maken een hoop goed. De film kijkt makkelijk weg en trekt binnen een paar minuten al je aandacht. Geen tijd voor ongemakkelijke gesprekken of stiltes dus!

Wat is jouw favoriete film voor een avondje Netflix & Chill? Zijn we nog geschikte titels vergeten? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response