Reizen

Een lange vlucht overleven: 5 tips!

Jaro835 views
lang-in-het-vliegtuig

Vliegen daalt de laatste tijd in populariteit. Het is algemeen bekend dat vliegen slecht voor het milieu is en dit zorgt ervoor dat meer mensen kiezen voor een vakantiebestemming dichterbij. Met de auto op vakantie, of nog beter met de trein, heeft een minder grote impact op het milieu. Bovendien is het vaak ook een stuk goedkoper. Maar goed, sommige bestemmingen kun je nu eenmaal niet bereiken zonder te vliegen. Denk bijvoorbeeld aan deze mannelijke bestemmingen in Azië, of paradijselijke plekjes waar je je liefje mee naartoe wilt nemen. De grote vraag is dan natuurlijk: Hoe overleef je een lange vlucht?

Hoe overleef ik een lange vlucht?

Er zijn behoorlijk wat mensen met vliegangst. Het is ook erg onnatuurlijk om zo hoog in de lucht te zitten. Sommige mensen hebben er totaal geen problemen mee, maar er zijn zat mensen die er de kriebels van krijgen. Eén ding staat vast: een lange vlucht is erg vermoeiend. Hoewel je niets anders doet dan zitten, wordt je er erg moe van. Slapende ledematen, huilende baby’s in het vliegtuig, turbulentie, maagproblemen, noem maar op. En dat voor urenlang achter elkaar. Een lange vlucht overleven is gelukkig niet moeilijk. Hieronder een aantal tips voor tijdens een lange vlucht!

lange-vlucht-overleven

Lees ook: Daarom zouden alle mannen een solo backpackreis moeten maken!

1 Kies de juiste vluchttijd en voorkom een jetlag

Een vervelende bijkomstigheid van een lange vlucht komt pas na de vlucht: de jetlag. Wanneer je vliegt naar bijvoorbeeld Azië of Amerika dan krijg je te maken met een groot tijdverschil. Gelukkig is er een trucje waarmee je de jetlag zo mild mogelijk kunt maken. Het kiezen van de juiste vluchttijd. Hoe pak je dit aan? Als je naar het Westen vliegt, denk bijvoorbeeld aan Canada, de VS of Mexico, zorg er dan voor dat je in de avond aankomt. Zo kun je gelijk naar bed en kom je makkelijker in het ritme. Vlieg je naar het oosten, bijvoorbeeld naar Azië, dan is het minder eenvoudig omdat je als het achteruit vliegt (wat betreft de tijd). In dit geval boek je beter een nachtvlucht, zodat je in het vliegtuig kunt slapen en de volgende ochtend gelijk fris je dag kunt beginnen. 

2 Kies voor een comfortabele outfit

Veel mannen dossen zich op wanneer ze een reis maken met het vliegtuig. Nette schoenen, een mooie pantalon en een bloesje erboven. Soms zelfs nog een colbertje. Je bent immers veel op openbare plekken en wilt er goed verzorgd uitzien. Om de lange vlucht te overleven kun je beter een comfortabele outfit aantrekken. Denk bijvoorbeeld aan een mooi trainingspak met eenvoudige gympen eronder. In het vliegtuig is het vaak koud, dus dan heb jij het in ieder geval lekker warm in je joggingpak. Kies vooral ook voor simpele schoenen die je makkelijk uit en aan kunt trekken in het vliegtuig.

3 Download je favoriete films, playlists en podcasts

Wat te doen tijdens een lange vlucht? Een van de grootste ergernissen tijdens een lange vlucht is verveling. Wanneer je halverwege de vlucht niet meer weet wat je moet doen. Dit maakt de vlucht er psychologisch gezien niet korter op. Wees dus goed voorbereid en download via bijvoorbeeld Netflix een aantal goede films en/of series. Via Spotify kun je lekkere playlists downloaden zodat je ook naar muziek kunt luisteren. Hetzelfde geldt voor podcasts als je daarvan houdt. Ook is het handig om een leuk boek of tijdschrift mee te nemen zodat je even kunt lezen. Met bovenstaande voorbereidingen is die lange vlucht zo voorbij!

4 Sta geregeld even op

Een andere ergernis tijdens een lange vlucht is het stilzitten. De eerste paar uur zijn prima te doen, maar daarna begint het gezeik. Stijve spieren, slapende ledematen, noem maar op. Bovendien is zo lang stilzitten niet goed voor je bloedsomloop. Zorg dus dat je geregeld een ommetje maakt in het vliegtuig voor zover dat mogelijk is. Even rekken en strekken, doe wat yogaoefeningen en ga even naar het toilet. Zo voorkom je stijve spieren en andere narigheden.

5 De allerbeste tip: probeer een dutje te doen!

Een lange vliegreis is van zichzelf al vermoeiend, maar daar komt de jetlag dus nog bovenop. De allerbeste manier om een lange vlucht te overleven: een dutje doen! Neem een paar borrels in het vliegtuig, of bijvoorbeeld een slaappilletje. Zorg dat je je oordoppen, nekkussen en slaapmasker bij je hebt en doe je ogen even dicht. Met een beetje geluk slaap je meerdere uren achter elkaar en zo vliegt de vlucht voorbij. 

Kortom, een lange vliegreis overleven is appeltje eitje, mits je jezelf goed voorbereid. Kies de juiste vluchttijd, kleed je comfortabel aan en zorg dat je genoeg te doen hebt!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response