Films & Series

Eerste beelden van nieuwe spin-off ‘Sons of Anarchy’!

Jaro1375 views
mayans-mc

In 2014 waren veel mensen geschokt en teleurgesteld toen bleek dat er geen nieuw seizoen meer zou komen van de spectaculaire en populaire Amerikaanse serie Sons of Anarchy. Bijna iedereen heeft er weleens van gehoord, aangezien het een van de meest bekeken series is ter wereld. Ook in Nederland was Sons of Anarchy mateloos populair. Voor al die mensen, die al die jaren met veel plezier hebben gekeken, wacht een grote verrassing aan het einde van 2018. Dan komt er namelijk een spin-off uit van Sons of Anarchy. De eerste kritieken, die gebaseerd zijn op de eerste beelden die zijn vrijgegeven, zijn lovend. Op zich is het een nieuwe serie, maar het is wel volledig gebaseerd op Sons of Anarchy en vormt daar ook een vervolg van. De liefhebbers van Jax’ avonturen kunnen er dus eindelijk achter komen hoe het verhaal zich verder heeft ontwikkeld, nadat de serie is gestopt eind 2014. De spin-off heet overigens Mayans MC.

JD Pardo

Wel moet je vooraf weten dat de focus bij de serie ligt op JD Pardo. De Amerikaanse acteur speelt in dit verhaal Ezekiel “EZ” Reyes. Zoals het gebruikelijk is bij spin-offs, wordt een persoon of verhaal, die minder aan bod is gekomen in de oorspronkelijke serie, verder uitgewerkt. In het geval van Mayans MC betreft dat EZ. De makers van de serie hebben al weggegeven dat de serie om hem zal draaien. Het startpunt van het verhaal zal zijn dat een van deze motorliefhebbers na een aantal jaar weer uit de gevangenis mag, waarna hij al snel weer zijn oude gedrag laat zien. Dit zorgt voor een boeiend en spectaculair verhaal.

Drugskartels

Natuurlijk spelen de drugskartels een belangrijke rol in Mayans MC, zoals ze dat ook hebben gedaan in de seizoenen van Sons of Anarchy. Wat Ezekiel Reyes betreft zal dat niks goed betekenen, aangezien deze drugskartels zijn leven al behoorlijk hebben verpest. Zijn doel is wel, als hij uit de gevangenis komt om wraak te nemen op de drugskartels, al lijkt dat bij voorbaat al geen al te verstandige beslissing. Hij is uit op wraak vanwege het feit dat de drugswereld ervoor heeft gezorgd dat hij niet langer kon voldoen aan “The American Dream”, hetgeen voor veel Amerikanen natuurlijk heel belangrijk is. Bovendien werd een groot deel van zijn familie uitgemoord.

mayans-mc-2

Lees ook: La Casa del Papel: Spaanstalige serie op Netflix gaat viraal!

Wat betekent Mayans MC?

Mayans MC is een van de beruchte motorbendes, die ook voorkomt in Sons of Anarchy. Het is een Latijns-Amerikaanse motorbende, die een belangrijk aandeel heeft in de drugshandel. Ezekiel “EZ” Reyes maakt onderdeel uit van deze motorbende. Logischerwijs hadden ze vaak problemen met rivaliserende motorbendes.

Regisseur Kurt Stutter

Het lijkt in eerste instantie lastig om met een spin-off het succes van Sons of Anarchy te benaderen. Toch is het met Mayans MC wel degelijk gelukt. Dat is zonder twijfel een lastige klus geweest. Regisseur Kurt Stutter wordt daarom overal geprezen voor dit succes. Stutter is er volgens verschillende kritieken namelijk goed in geslaagd om de sfeer en energie van Sons of Anarchy voort te laten leven in de nieuwe serie. Daarbij is het spannend om meer te weten te komen over een onderbelicht verhaal. Natuurlijk zijn er pas enkele beelden naar buiten gebracht, maar die beelden zijn veelbelovend. Eind dit jaar komt de serie Mayans MC uit.

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response