Sport

Voorbeschouwing EK 2020 in 2021

Tom van Pinxteren934 views
EK 2021

Het EK 2021 staat op het punt om te beginnen. Het toernooi wat in eerste instantie in 2020 werd uitgesteld, gaat nu toch van start. Tijd voor een korte voorbeschouwing. In dit artikel lees je over de kanshebbers, outsiders en de speeldata van het EK 2021. Zo ben je helemaal klaar voor de start van het toernooi.

Waar wordt het EK 2021 gehouden?

Het EK-voetbal 2020 zou de zestiende editie van het Europees eindtoernooi worden. Het is weliswaar verplaatst, maar in de logo’s zal nog steeds 2020 staan. Dit wordt een speciale editie. Het gaat namelijk gespeeld worden in elf verschillende stadions. De stadions zijn:

StadionSpeelstadLandCapaciteit
Olympisch stadionBakoeAzerbeidzjan69.870
ParkenKopenhagenDenemarken38.065
Allianz ArenaMünchen Duitsland75.024
Wembley StadiumLondenEngeland90.000
Puskás ArénaBudapestHongarije67.215
Stadio OlimpicoRomeItalië72.700
Johan Cruijf ArenaAmsterdamNederland55.500
Arena Nationala BoekarestRoemenië 55.600
KrestovskistadionSint-PetersburgRusland66.881
Hampden ParkGlasgowSchotland 52.103
Estadio de La CartujaSevillaSpanje57.619

Speelkalender Nederland EK in 2021

De speeldata voor Nederland in de groepsfase van het EK 2020 in 2021 zijn als volgt:

Zondag13 juni21:00Nederland- Oekraïne 
Donderdag17 juni21:00Nederland- Oostenrijk
Maandag21 juni18:00Nederland- Noord-Macedonië 

Planning Ek 2021

De wedstrijden van de overige ploegen zijn hier terug te vinden. De poules zijn als volgt:

  1. Turkije, Italië, Wales, Zwitserland
  2. Denemarken, Finland, België, Rusland
  3. Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Macedonië
  4. Engeland, Kroatië, Schotland, Tsjechië
  5. Spanje, Zweden, Polen, Slowakije
  6. Hongarije, Portugal, Frankrijk, Duitsland

De wedstrijden en het verloop van de knock-outfase vind je op de site van de UEFA en in de onderstaande afbeelding.

EK 2021 SCHEMA

Grote kanshebbers EK-voetbal 2021

Er zijn een paar grote kanshebbers op winst dit EK. Frankrijk heeft de beste selectie. Griezman, Mbappe, Pogba, Benzema en nog veel meer sterren. Of de regerend wereldkampioen de favoriete rol kan waarmaken is afwachten. Volgens de bookmakers zijn ze de absolute topfavoriet.

            Its coming home! De Engelsen hebben dit toernooi een ontzettend getalenteerde groep. Rashford, Kane, Sancho en Foden kunnen elke verdediging op de knieën krijgen. Volgens de bookmakers volgen ze Frankrijk op de voet als favoriet. Bedenk wel dat de Engelsen de verwachtingen vrijwel nooit waarmaken.

            België is de derde favoriet. De verdediging begint een beetje oud te worden, maar alsnog hebben de Belgen een topploeg. Echter zijn veel van de sterren geblesseerd of hopeloos uit vorm (de Bruyne, Hazard). Kan Lukaku de ploeg op sleeptouw nemen?

Portugal is ook een grote kanshebber. Uiteraard is Ronaldo daar de grote man. Verder lopen er nog een aantal wereldsterren rond: Bernardo Silva, Bruno Silva en Ruben Dias bijvoorbeeld. Een hele sterke ploeg en zeker een kanshebber voor de eindwinst volgens de bookmakers.

LandQuote voor de eindwinst
Frankrijk6,00 euro
Engeland6,50 euro
België 8,00 euro
Portugal8,50 euro

Outsiders

Er zijn ook een aantal outsiders voor de winst van het EK in 2021. Normaal zijn de Duitsers favoriet, maar dit keer is het vertrouwen niet heel hoog. De oor wassing tegen Spanje in November is nog niet vergeten. Volgens de bookmakers zijn ze toch outsider want Duitsers presteren bijna altijd op eindtoernooien.

            Italië speelt tegenwoordig fris en aanvallend voetbal. Het is dan ook geen straf om een wedstrijd van hun te gaan kijken dit EK. Het is een talentvolle ploeg met veel potentie. Wellicht zit er een stunt in. Volgens de bookmakers komen ze op zes.

            Spanje mag natuurlijk niet ontbreken. In November tikte ze Duitsland helemaal zoek. Echter is het al lang niet meer het Spanje van jaren geleden. Real Madrid leverde niet eens een speler voor de nationale ploeg. Toch hebben ze nog zat talentvolle spelers zoals bijvoorbeeld Ferran Torres. De bookmakers zetten ze op de zevende plaats.

            Vooruit, een beetje chauvinisme kan geen kwaad. De laatste outsider is Nederland. De 5-3-2 van Frank de Boer loopt nog niet helemaal op rolletjes. Toch hebben we spelers van wereldklasse. Kunnen De Ligt, Frenkie De Jong en Depay de ploeg op sleeptouw nemen?

LandQuote voor de eindwinst
Duitsland9,50 euro
Italië10,00 euro
Spanje 10,50 euro
Nederland18,00 euro

Het belooft een geweldig EK te worden in 2021. Er gaan ploegen verassen, zowel positief als negatief. We gaan mooie doelpunten zien. Nieuwe sterren zullen opstaan. Hoewel Nederland lang geen favoriet is, mogen we toch een klein beetje hopen op succes. Samen voor oranje juichen is natuurlijk heerlijk na een vervelende periode. De mooiste voetbalvrouwen is ook altijd een thema rond een eindtoernooi. In het volgende artikel lees je wie dit waren tijdens het WK van 2018.

Leave a Response