Films & Series

Filmprequel van de ‘The Sopranos’ in ontwikkeling: wij kunnen niet wachten!

Jaro1323 views
Sopranos-film

The Sopranos is een van de meest succesvolle en populairste series van de afgelopen jaren. De Serie werd van 1999 tot 2007, verspreid over 6 seizoenen, uitgezonden door de Amerikaanse zender HBO. De serie volgde Tony Soprano, een Amerikaanse maffiabaas van Italiaanse komaf. En nu is het zover, want David Chase, de grote man achter de serie, heeft bevestigd dat er wordt gewerkt aan een film over de maffiafamilie!

De film

De film zal een kijkje geven in de manier waarop de Soprano familie omging met de bekende Newark rellen in de jaren ’60. In deze periode ontstonden erg veel spanningen in de Amerikaanse stad die tegen New York aanligt. De spanningen gingen tussen Afro-Amerikanen en Amerikanen van Italiaanse komaf. De rellen ging zo ver dat menig man en vrouw van beide kanten werden vermoord. Er is voor de rest nog niet veel bevestigd over het verhaal van de film, maar wel is gezegd dat bekende personages uit de serie zullen terugkeren. Al zal Tony Soprano, gespeeld door James Gandolfini, uiteraard niet te zien zijn aangezien hij in 2013 stierf. Ook Frank Vincent is recentelijk overleden, hij speelde een terugkerende rol in de serie.

David Chase

David Chase was het meesterbrein achter de serie, en zei een aantal maanden geleden dat hij en terugkeer van The Sopranos eigenlijk niet zag zitten. Tenzij het een zogenaamde prequel zou betreffen. Een prequel speelt zich af voor de verhaallijn van een serie. Dat het om een film gaat, is natuurlijk verrassend te noemen. Een serie had net zo goed gekund, alleen wilde Chase graag zijn opwachting maken op het grote scherm. Het script is geschreven door David Chase samen met Lawrence Konner. Konner werkte al eerder aan The Sopranos en was ook actief voor de serie ‘The Boardwalk Empire’.

Sopranos-film-2

Lees ook: Deze dingen wist je nog niet over ‘The Sopranos’

Many Saints of Newark

Een regisseur voor de film is nog niet gekozen, en er is nog een hoop dat bekend moet worden over het gehele project. Wel is duidelijk dat Chase de touwtjes in handen heeft, en dat hij de mensen zal aanstellen als de producer van de film. Momenteel gaat de film door het leven als ‘The Many Saints of Newark’, al is dit een zogenaamde ‘working title’. Kans is dus groot dat de film uiteindelijk in de bioscoop zal verschijnen onder een andere naam.

Prijzen

The Sopranos won gedurende zijn actieve periode veel prestigieuze prijzen. Zo werden er 21 Emmy’s gewonnen, 5 Golden Globes en een aantal Peabody Awards. Of de film deze successen kan bijbenen of zelfs overtreffen is natuurlijk de grote vraag. De Fanbase is er in ieder geval groot genoeg voor, en zij zitten er, net als wij, al helemaal klaar voor. Wanneer de film uitkomt is ook nog niet bekend, als zal dat nog wel even duren. Hopelijk kunnen we in 2020 genieten van de film. Nog genoeg tijd om de serie nog een keertje te herhalen dus!

Kijk jij uit naar deze film? Of denk je van ‘Laat maar zitten’? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response