Films & Series

Lord of the Rings de serie, wat mogen we verwachten?

Tom van Pinxteren950 views
Lord of the Rings de serie

Er komt een serie aan van Lord of the Rings. De wereld gecreëerd door Tolkien komt terug. Midden-aarde zal het toneel worden voor een nieuw avontuur. Na het laatste seizoen van Game of Thrones heerste er vooral telleurstelling onder de fans. Het vooruitzicht op een serie van Lord of Rings verzacht de pijn. Lees hier wat we weten over de serie.

The Lord of the Rings serie op Amazon Prime

In 2017 werd al duidelijk dat de streamingsdienst van Amazon aan de slag ging met de Lord of the Rings serie.  De rechten van de boeken zijn in handen van Amazon. Dit keer geen films maar een serie van meerdere seizoenen. Verassend is het niet dat de streamingsdienst graag aan de slag gaat in de wereld van Tolkien. De films staan op plek 7, 10 en 15 van IMDB. Om Lotr de serie tot een succes te maken heeft Amazon 1 miljard euro beschikbaar gesteld. Hiermee worden minimaal 5 seizoenen geproduceerd.

Midden-aarde Lotr de serie

Het verhaal van Lord of the Rings de serie

De verhaallijn van de Lotr serie is nog niet bekend. Wel gaat het gerucht rond dat het zich afspeelt in een tijd ver voor de verhaallijn uit de films. De hoofdpersoon zou een jonge versie van Aragorn zijn. Een tweet van de producenten lijkt aan te geven dat het verhaal zich in ‘the second age’ afspeelt. Dit is 3000 jaar voor de tijd van de In de ban de ring. De schrijvers van het verhaal zijn al bekend. Onder andere Bryan Cogman maakt onderdeel uit van het team. Hij produceerde 11 afleveringen van het succesvolle Game of Thrones. Ook Peter Jackson, de regisseur van de films, zal betrokken worden bij de serie. Zijn rol zal echter vooral adviserend zijn en op de achtergrond. Helaas gaat er ook een verontrustend gerucht rond. Tolkien-specialist Tom Shippey schijnt uit de productie gestapt te zijn. Als het klopt is het een flinke tegenvaller voor de serie.

https://twitter.com/LOTRonPrime/status/1155142047420080129

De Lotr serie cast 

De hoofdrol van Lord of the Rings de serie wordt gespeeld door Robert Aramayo. De acteur speelde Elmer Wayn Henley in Mindhunter. Ook kun je hem kennen als de jonge Ned Stark in Game of Thrones. Een schurkenrol is er voor Joseph Mawle ook wel bekend als Benjen Stark in GoT. Dit zijn de overige namen die bekend zijn: Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom Budge, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Emma Horvath, Markella Kavengeh, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers en Daniel Weyman. 

Lotr serie release

We zullen nog wel even moeten wachten op de trailer van Lord of the Rings de serie. Dit jaar zijn de opnames begonnen, maar zoals vele andere projecten waren ze stilgelegd wegens het coronavirus. Nieuw-Zeeland en Leith in Edinburgh zijn onder ander filmlocaties van de serie. Het schijnt dat na een aantal maatregelen de opnames weer hervat zijn. Een exacte releasedatum is nog niet bekend. Wel mag je ervanuit gaan dat de serie ergens in 2021 in première gaat, althans als de opnames niet opnieuw stil gelegd worden.

Het is dus nog even wachten tot Lord of the Rings de serie te zien is op Amazon Prime. In de tussen tijd kun je mooi de boeken van Tolkien nog eens lezen. Geen zin om te lezen? Gelukkig worden er in 2020 ook nog genoeg goeie series gereleaset.

Leave a Response