Fashion

De populairste Nederlandse kledingmerken

Tom van Pinxteren1123 views
Populairste kledingmerken

Een aantal van de wereldwijd populairste kledingmerken komen gewoon uit Nederland. Waarschijnlijk heb je er nooit bij stilgestaan. Toch zijn we in Nederland prima in staat om een stempel op de modewereld te drukken. In dit artikel worden een aantal van de populairste kledingmerken voor heren behandeld die in Nederland zijn begonnen.

G-star Raw

Het is een van de grootste populaire kledingmerken ter wereld en van Nederlandse bodem. G-star Raw stamt ui 1989. Sindsdien hebben ze langzaam de wereldmarkt verovert. Het merk is vooral gespecialiseerd in een denim stijl. De belangrijkste verkooplocatie vanuit Nederland zit gevestigd in de P.C. Hooftstraat. Sinds 2019 is Max Verstappen een partner van G-star Raw. Dit zegt genoeg over de grote van het merk en de wereldwijde doelgroep die ze willen aanspreken.

Daily Paper

Daily Paper is een mateloos populair kledingmerk, wat in meerdere landen verkocht wordt. Het begon allemaal met een blog over mode, hiphop en nog meer. Om dit te promoten ontworpen de oprichters een shirt. Dit sloeg zo erg aan dat Daily Paper in tien jaar tijd is uitgegroeid tot een toonaangevend merk. In de kleding worden Afrikaanse invloeden verwerkt. Bekende voetballers en artiesten lieten zich al voor de camera zien in Daily Paper. Ook op straat, op universiteiten, in het uitgaansleven, overal is het merk terug te vinden.

Kings of Indigo

Een kleding merk met herkomst uit Nederland. Kings of Indigo is een producent van duurzame kleding. Dat wil zeggen dat de kwaliteit goed is en er is gerecycled materiaal gebruikt. De kleding is geïnspireerd door de Amerikaanse afkomst van jeans en het Japanse oog voor details. De man die stijlvol en milieubewust wil shoppen kan zijn geluk op bij Kings of Indigo.

Scotch & Soda

Scotch en Soda is een Amsterdams jeans merk. Ze willen graag de vrijheid uitstralen waar de hoofdstad om bekendstaat. Het merk is inmiddels in meerdere landen verkrijgbaar. Naast liberale waarde focust Scotch & Soda zich ook op hun verantwoordelijkheden van de planeet. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Het is echt één van de populairste Nederlandse kledingmerken en een verantwoorde keuze. 

ETQ Amsterdam

Echte Nederlandse sneakers, die haal je bij ETQ Amsterdam. Het merk biedt minimalistische sneakers aan die vrijwel op elke outfit passen. Hoewel het design niet enorm opvallend is, is alles zowel aan de binnen als de buitenkant tot in detail afgewerkt. Aan EQT hangt een prijskaartje. Echter zijn de schoenen hun prijs wel waard. Tijdloos en stijlvol zijn de schoenen van ETQ en Nederlands.

Conclusie

Populaire Nederlandse kledingmerken zijn er nog wel meer dan alleen de bovengenoemde. Mannen zijn tegenwoordig op zijn minst net zo ijdel als vrouwen. Zelfs op het werk moet de outfit kloppen. Lees in het volgende artikel waarom werkkleding ook de man maakt.

Leave a Response