Eten & Drinken

Een vegetarisch eiwitrijk recept

Tom van Pinxteren531 views
Vegetarisch eiwitrijk recept

Vegetarische recepten die ook eiwitrijk zijn. Er bestaat vaak het idee dat dit niet goed samengaat. Echter zijn er genoeg recepten die aan beide eisen voldoen. In dit artikel wordt een recept beschreven wat erg gezond is, 21 gram eiwitten per portie bevat, volledig vegetarische is en ook nog eens snel klaar is. Geen excuus om het niet te proberen dus.

Bonen maken vegetarische recepten toch eiwitrijk

De oplossing voor een vegetarisch maar toch eiwitrijk recept is vaak: bonen. Zo ook in dit geval. Wat is er zo goed aan bonen? Allereest zitten ze boordevol eiwitten. Daarom zijn bonen een goede vleesvervanger. Naast de oplossing voor het eiwit probleem zijn bonen een bron van ijzer, vitaminen en vezels. Je darmen zullen je dankbaar zijn wanneer je wat vaker voor een bonenrijk recept kiest. Ook blijkt uit onderzoek dat de peulvruchten je cholesterol verlagen. Tot slot zijn ze minder schadelijk voor het milieu dan vlees. Genoeg reden om dus af en toe voor een eiwitrijk vegetarisch bonen recept te kiezen.

Bonen chili, de ingrediënten

Het recept waar het om gaat is een heerlijke bonenchili. Alle ingrediënten zijn gemakkelijk te verkrijgen in elke supermarkt. Ook is het recept in een kwartiertje te bereiden. Gemakkelijk en snel dus. Voor het recept moet je de volgende ingrediënten in huis halen (4 personen):

Olie om in te bakken

1 witte ui

3 teen knoflook

2 theelepels hete chilipoeder

1 theelepel gemalen komijn

1 theelepel paprikapoeder

400 gram bruine bonen 

400 gram bonenmix

400 gram tomatenblokjes

1 blokje groentebouillon 

2 eetlepels tomatenpuree

300 gram bruine rijst

1 limoen

De bereiding

Maak om te beginnen 200 milliliter groentebouillon klaar, pers of hak de knoflook fijn en snijd de ui fijn. Tegelijkertijd zet je een grote pan op het vuur met olie. Als hij goed warm is gaat de ui erin. Bak circa vijf minuten. Vervolgens voeg je de knoflook en alle kruiden toe. Bak het geheel nog twee minuutjes. 

            Nu gaan de bonen, de bouillon, de tomatenblokjes en de puree de pan in. Breng het geheel eerst aan de kook en laat het vervolgens 10 minuten sudderen op matig vuur met de deksel op de pan. Roer het mengel af en toe even goed door.

            Terwijl de rest staat te sudderen moet de rijst klaargemaakt worden. Bereid het zoals op de verpakking aangegeven staat. Wanneer de rijst klaar is voeg je een scheutje limoensap toe.

Je kan de rijst en de saus mengen en het op die manier eten. Het is ook mogelijk om het vegetarische eiwitrijke recept als twee aparte componenten te eten.

De voedingswaarde

Het recept bevat per servering ongeveer 500 calorieën. Daarnaast zitten er rond de 90 gram koolhydraten in. Het allerbelangrijkste is de 21 gram eiwitten die het recept bevat. Ook zitten er vitamines in de bonen en groenten. Dat maakt het een gezonde maaltijd.

Conclusie

Nu heb je een vega eiwit recept als toevoeging voor je wekelijkse dieet. Het maakt duidelijk dat het best mogelijk is om vegetarisch te eten en ondertussen ook resultaat in de sportschool te blijven boeken. Gezond, snel, makkelijk en lekker. Dit is één van vele recepten die mogelijk zijn. Er zijn genoeg variaties en toevoegingen te bedenken. Wil je graag weten wat het gezondste fruit is om te eten? Je leest het in het volgende artikel.

Leave a Response