FashionUiterlijk

Waar moet jouw trouwoutfit uit bestaan?      

Dion1416 views
Een corsage is een alternatief voor een pochet.

Een bruiloft is de speciale dag waarop de bruid een dag lang centraal staat en volop mag stralen. Dat is voor jou natuurlijk ook genieten, om jouw aanstaande in vol ornaat te mogen bewonderen. Maar dat wil niet zeggen dat wij mannen er niet ook ónze dag van willen maken. Ook wij willen er graag pico bello uitzien wanneer we gaan trouwen. Daarmee hoef je echt niet de bruid mee te outshinen, maar je wilt graag in de spiegel kijken en denken: ik zou ook met mij trouwen. Gelukkig is er speciale kleding voor bruidegom én bruid om van de bruiloft een hele speciale dag te maken. Wat heb jij allemaal nodig hebt voor jouw trouwoutfit?

Het pak is bepalend

Alles begint bij het pak, natuurlijk. Dat is de belangrijkste keuze die je gaat maken, waar je al het andere op moet afstemmen. Waar de bruid traditioneel in het wit gaat, of een kleine variatie daarop, hebben wij als mannen alvast wat meer te kiezen. Een veel gekozen kleur voor trouwpakken is blauw, maar als jij echt een eigen statement voor jezelf als persoonlijkheid wilt maken moet je zeker niet schromen om een andere keuze te maken. Varianten op grijs en zwart kunnen ook erg stijlvol en mannelijk zijn. Wil je er écht een beetje uitspringen, dan zijn er ook mooie trouwkostuums in subtiele groen- en roodtinten die je kunt overwegen. Schreeuwend oranje, knalpaars en misschien zelfs ook wel wit raden we je van harte af. Uiteindelijk is het immers de bedoeling dat jouw outfit niet te veel de aandacht van het outfit van je bruid steelt.

Gilet, schoenen en riem

Je hebt overigens de keuze uit tweedelige pakken met enkel een jasje en een pantalon, of een driedelig pak waar ook een bijpassend gilet bij hoort. In het eerste geval raden we je aan zelf een gilet toe te voegen dat goed je pak past. Je trouwdag is immers bij uitstek de dag om je flink op te doffen. Bovendien is een gilet mooie wanneer je je jasje even uit wilt doen. Bij het diner bijvoorbeeld. Je schoenen en je riem match je met elkaar. Beiden moeten natuurlijk goed passen bij het pak, maar verlies het aspect comfort niet uit het oog bij het kiezen van je schoenen. Je trouwdag kan heel lang duren als je na een uur al pijn aan je voeten hebt omdat je schoenen niet prettig zitten.

Bij een driedelig pak zit het gilet inbegrepen.

Overhemd

Over je overhemd kunnen we vrij kort zijn. Deze moet bij voorkeur aansluiten bij de jurk van je bruid. Hopelijk is dat wit of een variatie daarop, want dat staat onder elk pak. Koop hier een speciaal kwaliteitsoverhemd voor dat je goed zit, met exact de juiste mouwlengte, zodat het netjes staat onder je kostuum. Het is zonde om in een wit overhemd van de HEMA te gaan trouwens, immers, en het kan je later nog prima van pas komen bij ander outfits. In een zakelijke setting, om maar een voorbeeld te noemen, of op andermans wat formelere feesten.

Das en pochet

Of je nu gaat voor een vlinderstrikje of voor een mooie stropdas, belangrijk is dat het staat bij je pak en je gilet. Het is mooi als de kleur van je kostuum erin terugkomt, maar andere opties kunnen ook mooi staan. Dit is een kwestie van uitproberen. Het is wel één van de onderdelen van je outfit waarmee je echt je eigen persoonlijkheid kunt tonen, dus laat die kans vooral niet schieten. Een pochet heb je ook nog nodig voor een compleet outfit. Dit is een gevouwen doek die je in de borstzak van je pak steekt. De bedoeling is dat deze er een beetje uitsteekt. Dat mag met enige nonchalance, maar je kunt je pochet ook netjes strijken zodat er nette vouw in zit, of om een andere vorm te produceren. Raadpleeg Google voor de opties die je daarbij hebt, het zijn er namelijk best een aantal. De kleur en het patroon van je pochet moet matchen met je pak of je das, hoewel sommigen vinden dat een afwijkende kleur in hetzelfde spectrum ook werkt. Als alternatief voor een pochet kun je ook voor een corsage gaan.

Leave a Response