Sport

De beste oefeningen om thuis te doen

Tom van Pinxteren1006 views
Thuis oefeningen

Thuis oefeningen doen is belangrijk om fit de corona-tijd door te komen. De sportscholen zijn gesloten en we hebben niet allemaal de apparatuur om thuis te trainen. Daarom staan in dit artikel een aantal fitness oefeningen die thuis uit te voeren zijn. De oefeningen zijn speciaal voor mensen die geen halters hebben. Zo kan jij je krachttraining op niveau houden.

Borst oefeningen voor thuis

Thuis oefeningen

Het trainen van je borstspieren is simpel, mits je de oefeningen juist uitvoert. De push up is natuurlijk de oefening voor thuis krachtraining voor mannen. Je hebt er geen materiaal bij nodig. Een ander voordeel is dat er verschillende varianten van de oefening mogelijk zijn. De handen verder uit elkaar of dichterbij elkaar zorgt voor net even een andere benadering van de spieren. Probeer ook eens om op te drukken met je voeten of met je handen op een verhoging. Zo zijn er genoeg variaties te verzinnen zodat jij borst goed thuis kunt trainen. Een extra voordeel van push-ups is dat je er ook je armen, schouders en rug mee traint. Dus in de houding en met je neus tot de grond!

Armen trainen thuis

Bij je thuis workout mogen de armen natuurlijk niet ontbreken. Om de schouders te trainen zijn de push ups al vrij effectief. Aanvullend zijn er nog een schouder oefeningen voor thuis. Hier heb je wel iets van een gewicht bij nodig. Een setje dumbells is handig maar zonder kan ook. Neem dan bijvoorbeeld twee stenen of iets anders zwaars. De oefeningen zijn simpel. Armen langs je lichaam en dan langzaam uitklappen. Vervolgens de armen weer langzaam laten zakken. Dezelfde beweging kan ook door je armen naar voren te liften. Verder kan je ook de stenen boven je hoofd uitstoten maar dan moet je wel een flink gewicht tot je beschikking hebben, wil je het gaan voelen.

Triceps oefeningen voor thuis zijn eigenlijk ook al bij de push ups behandeld. Door op te drukken met je handen praktisch tegen elkaar aan train je de triceps. Een andere oefening voor het thuis trainen is de dip. Ga op het puntje van een stoel zitten en plaats je handen naast je billen met je vingers naar voren. Strek je armen zodat billen van het zitvlak afkomen. Nu leun je iets naar voren zodat je niet meer boven het zitvlak zweeft. Laat vervolgens je lichaam zakken door je armen te buigen. Vervolgens kom je weer omhoog door je armen te strekken en zo heb je één herhaling gedaan.

Thuis oefeningen

Thuis oefeningen voor de Biceps zijn iets lastiger zonder materialen. De beste optie is om met iets zwaars de beweging van je arm langs je lichaam omhoog richting je schouder te maken. Je maakt dan een bicep curl. Gelukkig worden de biceps ook met het opdrukken een beetje getraind. Verder is optrekken een goeie oefening voor de biceps, maar niet iedereen heeft die mogelijkheid in huis.

Benen trainen, thuis oefeningen

Onder de sport oefeningen voor thuis valt natuurlijk ook cardio. Ga lekker een rondje fietsen of hardlopen. Misschien heb je een hometrainer en kan je thuis cardio oefeningen doen. Om nog extra te trainen zijn thuis een aantal bil en been oefeningen mogelijk. Allereerst de squat. Met squats trainen je benen en billen. Zet je voeten op schouderbreedte uit elkaar en zak door je benen. Duw je billen naar achter en je borst naar voren. Ga zo diepmogelijk, maar houd wel je hakken op de grond. Een hamstring oefening voor thuis is het doen van lunges. Bij deze training maak je met een been een grote stap naar voren en buig je beide knieën tot je een hoek van negentig graden hebt bereikt. Herhaal dit een aantal keer voor elk been. Zo train je zonder apparaten toch je benen.

Thuis oefeningen

Rug trainen thuis

Thuis oefeningen voor je rug zijn niet makkelijk. Optrekken is ideale training voor je rug. Het nadeel is dat niet iedereen de mogelijkheid heeft om deze oefening thuis te doen. De vlinder is een van de oefeningen die thuis wel bij iedereen uit te voeren is. Ga op je buik liggen en plaats je vingers achter je oren. Beweeg je bovenlichaam omhoog zodat je het voelt in je onderrug. De superman is ook een geschikte oefening voor thuis. Ga op handen en knieën zitten. Strek tegelijkertijd je linkerarm en je rechterbeen. Houd deze positie even vast en voer het vervolgens uit met je andere arm en been. 

Buikspieren trainen thuis

Buikspieroefeningen voor thuis zijn er in overvloed. Planken, crunches, sit ups, er zijn genoeg opties en variaties. Lees in het volgende artikel een aantal suggesties: ‘25 buikspieroefeningen voor thuis’. Met deze oefeningen voor thuis moet het goed komen.

Thuis oefeningen

Voor alle spiergroepen bestaan dus oefeningen voor thuis. Houd er wel rekening mee dat er veel herhalingen nodig zijn om je spieren goed aan te pakken. Je traint zonder zware gewichten, dus het duurt langer voor je spieren leeg zijn. Wil je meer lezen over trainen met lichaamsgewicht, dan vind je hier nog meer informatie: ‘Lichaamsgewicht oefeningen; daarom is dit de ideale training!’. Voor de fanatiekelingen die thuis trainen willen combineren met buik vet verbranden. Lees dan dit artikel: ‘Hoe krijg ik snel een sixpack? In zes stappen snel buikspieren’. Tijd om aan de slag te gaan!

Leave a Response